Výzkumníci dále naznačují, že dieta s nízkým obsahem sacharidů může být účinnější pro lidi s vyšším rizikem srdečních onemocnění, jako jsou osoby s nadváhou, hypertenzí a diabetem. Tyto závěry jsou podpořeny publikací American College of Cardiology, která zdůrazňuje potřebu vyhýbat se potravinám zvyšujícím hladinu cukru v krvi, jako jsou například chléb, brambory a sladkosti. To znamená, že by se pozornost měla přesunout od obviňování tuků k důrazu na omezení příjmu jednoduchých cukrů. Tato nová zjištění nám připomínají, že v oblasti výživy a zdraví srdce je stále mnoho nezodpovězených otázek a že je důležité neustále přehodnocovat naše doporučení na základě nejnovějších vědeckých poznatků. Je zřejmé, že při boji s vysokým cholesterolem bychom se neměli zaměřovat pouze na tuky, ale také na to, jaké množství a jaké druhy sacharidů konzumujeme.
Kam dál?
- Toto jsou největší přirození nepřátelé „Špatného“ cholesterolu!
- Slova epidemiologa Romana Prymuly : Kdo se nechá naočkovat, bude moci volně cestovat a nemusí nosit roušku !
- Újma po očkování proti covidu? Odpovědnost by měl nést výrobce, říká Válek
- Tohle jsou nejohroženější části těla podle Astrologie u jednotlivých ZNAMENÍ