Vysoký cholesterol: Tuk není viníkem! Toto je skutečný nepřítel!

5880
Sdílejte

Tradiční přístup k jeho snížení zahrnoval omezení nasycených tuků v naší stravě, ale nové výzkumy naznačují, že pravým nepřítelem může být něco úplně jiného. Familiární hypercholesterolémie, genetická porucha, která může způsobit až čtyřnásobné zvýšení hladiny cholesterolu, byla dlouho spojována s konzumací nasycených tuků. Lidé trpící tímto onemocněním byli povzbuzováni, aby se vyhýbali potravinám živočišného původu jako jsou maso, vejce, sýry a také kokosovému oleji, aby si udrželi nižší úroveň cholesterolu a snížili tak riziko srdečních onemocnění. Nicméně, nedávná studie zveřejněná v časopise BMJ Evidence-Based Medicine poskytla nové informace, které mohou změnit pohled na to, jak familiární hypercholesterolémii léčit. Tým odborníků na výživu a zdraví srdce, včetně kardiologů, objevil, že hlavním viníkem zvýšených hladin cholesterolu nemusí být tuky, ale cukry. Hlavní autor studie, David Diamond, profesor a výzkumník srdečních chorob na University of South Florida, poukázal na to, že cukry představují větší riziko pro zdraví srdce než nasycené tuky.

Kam dál?

Co můžete nachytat z láhve s vodou, když ji použijete mnohokrát? Nepříjemné se velice snadno může stát skutečností!

Alarmující číslo ve Stanech proti melanomu. Lékaři odhalili 170 zhoubných nádorů, z toho 52 melanomů

Některé příznaky rakoviny lze odhalit i během jídla. Tohle jsou tři varovné příznaky, které není radno podceňovat

Jak zjistíte, že máte ve střevech parazity – SOS příznaky!

Tento seznam 8 nejběžnějších kousnutí hmyzem vám pomůže rozpoznat co vás kouslo

Další články