Vysoký cholesterol: Tuk není viníkem! Toto je skutečný nepřítel!

6608
Sdílejte

Tradiční přístup k jeho snížení zahrnoval omezení nasycených tuků v naší stravě, ale nové výzkumy naznačují, že pravým nepřítelem může být něco úplně jiného. Familiární hypercholesterolémie, genetická porucha, která může způsobit až čtyřnásobné zvýšení hladiny cholesterolu, byla dlouho spojována s konzumací nasycených tuků. Lidé trpící tímto onemocněním byli povzbuzováni, aby se vyhýbali potravinám živočišného původu jako jsou maso, vejce, sýry a také kokosovému oleji, aby si udrželi nižší úroveň cholesterolu a snížili tak riziko srdečních onemocnění. Nicméně, nedávná studie zveřejněná v časopise BMJ Evidence-Based Medicine poskytla nové informace, které mohou změnit pohled na to, jak familiární hypercholesterolémii léčit. Tým odborníků na výživu a zdraví srdce, včetně kardiologů, objevil, že hlavním viníkem zvýšených hladin cholesterolu nemusí být tuky, ale cukry. Hlavní autor studie, David Diamond, profesor a výzkumník srdečních chorob na University of South Florida, poukázal na to, že cukry představují větší riziko pro zdraví srdce než nasycené tuky.

Kam dál?

V Česku onemocní rakovinou každý třetí člověk. Stále častěji se nádorová onemocnění vyskytují u mladých lidí : Příčiny vyjmenovali onkolog či výživový poradce

Pohyb, který nic nestojí a je nejlepší na hubnutí. Jak se ho naučit, abyste opravdu spalovali

Tichý zabiják žen. Je dlouho nenápadný a většinou se odhalí v pokročilých stádiích. Na rakovinu mohou upozornit i zažívací potíže

Lékaři varují: Proč byste po 40. roce života měli zvážit omezení ibuprofenu a jak vám může pomoci kurkuma!

Stiskněte tento bod na břiše a všechny toxiny odejdou přes tlusté střevo!

Další články