Tradiční přístup k jeho snížení zahrnoval omezení nasycených tuků v naší stravě, ale nové výzkumy naznačují, že pravým nepřítelem může být něco úplně jiného. Familiární hypercholesterolémie, genetická porucha, která může způsobit až čtyřnásobné zvýšení hladiny cholesterolu, byla dlouho spojována s konzumací nasycených tuků. Lidé trpící tímto onemocněním byli povzbuzováni, aby se vyhýbali potravinám živočišného původu jako jsou maso, vejce, sýry a také kokosovému oleji, aby si udrželi nižší úroveň cholesterolu a snížili tak riziko srdečních onemocnění. Nicméně, nedávná studie zveřejněná v časopise BMJ Evidence-Based Medicine poskytla nové informace, které mohou změnit pohled na to, jak familiární hypercholesterolémii léčit. Tým odborníků na výživu a zdraví srdce, včetně kardiologů, objevil, že hlavním viníkem zvýšených hladin cholesterolu nemusí být tuky, ale cukry. Hlavní autor studie, David Diamond, profesor a výzkumník srdečních chorob na University of South Florida, poukázal na to, že cukry představují větší riziko pro zdraví srdce než nasycené tuky.
Kam dál?
- Zázračný elixír pouze ze 3 ingrediencí, který dělá hotové zázraky : Toto je tajný lidový recept, který udržuje krevní tlak 120/80, moje 87 letá babička to používá celý život !
- V České republice se začala šířit nová varianta koronaviru. Do Vánoc se nakazí celá země, varuje Prymula
- Jak je to s kvalitou naší vody? Měli byste pít vodu z kohoutku? Rozbory odhalily znepokojivé výsledky
- Záchrana pro zrak, slabou imunitu i vysoký krevní tlak ! Smíchejte syrovou červenou řepu s ČESNEKEM a dobře si zapište tento recept !