Velké odhalení: Děti po uzdravení z koronaviru ještě nevyhrály, vědci varují před TÍMTO problémem!

628
Sdílejte
Koronavirus pronásleduje celé lidstvo už léta. Dnes je téměř celá populace na Zemi očkována několika dávkami vakcíny, ale ani to nemusí nutně znamenat, že jsme nad virem zvítězili. Podle americké studie jsou ze skupiny lidí, kteří se z viru zotavili, nejvíce ohroženy děti.
Koronavirus je schopen, zejména u dětí a dospívajících, významně ovlivnit kardiovaskulární systém. Jak uvedly britské noviny, u infikovaných dětí byla prokázána trombotická mikroangiopatie (TMA), která může vyvolat zhoršenou funkci cév. Problémem je zvýšená hladina biomarkerů, které se vážou na tento typ onemocnění srdce a cévního systému.
Pediatr David Teachey z Children’s Hospital of Philadeiphia uvedl, že ačkoli většina dětí nemá po nákaze covidem-19 příznaky závažného onemocnění, jejich výzkum ukazuje, že v těle mohou zůstat stopy viru, které doslova vyžadují další vyšetření. Teachey se odvolával na studii, která byla publikována. Zmiňuje, že příznaky kardiovaskulárního onemocnění se mohou projevit i u dětí, které měly během choroby jen mírné příznaky.

Poškozená céva

Krevní cévy přenášejí kyslík v těle a další látky. Díky nim mohou fungovat všechny vnitřní orgány. Odvádějí také odpadní produkty. Problém nastává, když je některá nádoba poškozena. Takový stav může vyvolat krevní sraženinu, která spustí snížený průtok krve a v horším případě úplné ucpání cévy. “  V mozku  by to mohlo vést k zánětu až infarktu a ‚covidovému prstu‘ v končetinách,“ dodal Teachey.

Kam dál?

Tento seznam 8 nejběžnějších kousnutí hmyzem vám pomůže rozpoznat co vás kouslo

S přelomovým objevem přišel tým vědců z Číny. Stačí trocha krve a za pár minut lze odhalit rakovinu

Ve světě se šíří záhadná respirační nemoc podobná covidu. Zdraví lidé končí v kritickém stavu

Nedávná studie ukázala, že se lidem po nákaze covidem snížilo IQ. Jednotlivé mutace měly různé dopady

Téměř zapomenuté nemoci se hlásí v Česku o slovo : Mimo černého kašle i spalničky či svrab

Další články