12 častých zlozvyků, které kousek po kousku poškozují vaše zdraví

1362
Sdílejte

Nejlepší by bylo vyhnout se používání sušiček a utřít si ruce starým dobrým způsobem, v papírové utěrce.

9. Pití příliš velkého množství džusu

Je dobře známo, že pomerančový džus obsahuje hodně vitamínu C, B a různých antioxidantů. Pití džusu je ve skutečnosti považováno za zdravý zvyk.

Pokud však pijete příliš mnoho, může to být škodlivé pro vaše zdraví, protože to může způsobit zubní kaz, cukrovku 2. typu a obezitu.

Důvodem, proč je pro nás pití příliš velkého množství džusu škodlivé, je to, že obsahuje hodně fruktózy. A nezáleží na tom, jaký džus pijete, protože i ten nejkvalitnější nebo čerstvě odšťavněný (nepasterizovaný) stále obsahuje značnou dávku cukru.

10. Nadměrná konzumace soli

Ačkoli sůl může zlepšit chuť našeho jídla, nadměrné množství soli není zdraví prospěšné. Množství konzumované soli má přímý dopad na vaše zdraví a je spojováno se stavy, jako je vysoký krevní tlak, srdeční choroby a rakovina žaludku.

Přestože je sůl pro naše zdraví velmi důležitá, způsobuje, že naše tělo zadržuje vodu a přebytečná voda zvyšuje krevní tlak. Vysoký krevní tlak pak může zatěžovat srdce, cévy a ledviny.

11. Příliš mnoho spánku

Spánek je čas, kdy se tělo zotavuje a opravuje. Bylo by mylné se domnívat, že více spánku se rovná více odpočinku a lepšímu zdraví. Studie prokázaly, že nadměrné množství spánku s sebou nese také řadu zdravotních rizik.

Správné množství spánku se liší od člověka k člověku, ale obecný limit dobrého spánku je někde mezi 7 a 9 hodinami.

To by mělo být považováno za optimální spánkový režim. Příliš mnoho spánku, pokud je prováděno pravidelně, je spojeno s vyšší úmrtností, depresí, srdečními chorobami a zhoršenou funkcí mozku.

12. Celodenní sezení

Když lidé pracují, studují a stýkají se, tyto činnosti se často provádějí vsedě. A přílišné sezení je spojeno s mnoha zdravotními problémy, které byste neměli ignorovat.

Sezení nevyžaduje nadměrný výdej energie, což znamená, že nespálíte mnoho kalorií. Převedeno do zdravotních výsledků to znamená, že nadměrné sezení je spojeno se zdravotními problémy, jako je předčasná úmrtnost, cukrovka 2. typu, kardiovaskulární onemocnění a obezita.

Pokud vaše práce vyžaduje celodenní sezení, zkuste si po každých 30 minutách sezení udělat přestávku, stát při telefonování nebo si udělat několik krátkých procházek, abyste minimalizovali negativní účinky nadměrného sezení.

Závěr

Které z těchto návyků jsou na seznamu vašich každodenních aktivit? Napadají vás nějaké další nebezpečné návyky, které by do tohoto výběru patřily?

Kam dál?

Co můžete nachytat z láhve s vodou, když ji použijete mnohokrát? Nepříjemné se velice snadno může stát skutečností!

Alarmující číslo ve Stanech proti melanomu. Lékaři odhalili 170 zhoubných nádorů, z toho 52 melanomů

Některé příznaky rakoviny lze odhalit i během jídla. Tohle jsou tři varovné příznaky, které není radno podceňovat

Jak zjistíte, že máte ve střevech parazity – SOS příznaky!

Tento seznam 8 nejběžnějších kousnutí hmyzem vám pomůže rozpoznat co vás kouslo

Další články