Toulavý pes v obtížích natahuje svou tlapu k cizím lidem a prosí o pomoc pro sebe a společníka

1151
Sdílejte

Je to srdcervoucí scénář, když toulaví psi natáhnou tlapu k cizím lidem a prosí o pomoc. Někdy však tato laskavost není jen pro sebe, ale i pro svého společníka v nouzi.

Představte si scénu: Jste na procházce a z ničeho nic spatříte psa, který přichází k vám s tlapou nataženou. Zdá se, že pes je toulavý a ve špatném stavu. Ale to není vše. Když se podíváte blíže, zjistíte, že je to nejen pes, kdo prosí o pomoc, ale také jeho společník, který je v ještě horším stavu.

Tento článek je věnován těmto statečným, ale bezradným zvířatům a je návodem na to, jak se máme zachovat, když se setkáme s takovým psem.

V Rumunsku udělal pouliční pes trpícího a nemocného vzhledu zoufalé, ale nadějné gesto: blížil se k cizím lidem a nabízel jim tlapu, skoro jako by prosil o záchranu.

Měl však nerozlučnou dobrodružnou společnici a neměl v úmyslu ji opustit. Cizinci nebyli nikdo jiný než dobrovolníci z organizace na záchranu zvířat, kteří psa nepochybně sledovali přes hodinu.

Oba psy bez váhání přivítali ve svém autě a okamžitě zamířili k dalšímu zásadnímu kroku: návštěvě veterináře. Elsie, jak se pes jmenoval, trpěla dermatologickým onemocněním, kvůli kterému byla její kůže podrážděná, růžová a bolestivá.

Chudinka potřebovala speciální péči, včetně léčebných koupelí na pár měsíců. Hugo, jeho věrný přítel, byl naštěstí v dobrém zdraví a netrvalo dlouho a našel rodinu, která ho adoptovala na plný úvazek.

Kam dál?

Ve Finsku byla zavedena pozoruhodná praxe: zaměstnanci mohou během pracovní doby oficiálně spát a tato doba je plně hrazena zaměstnavatelem

Nepochopitelný čin na sídlišti Portyč v Písku : Neznámý pachatel tam zastřelil fenku českého horského psa, která pobíhala po oplocené zahradě

Polský ministr obrany prohlásil, že by Varšava mohla Kyjevu pomoci s navracením ukrajinských občanů v branném věku. Mezi tamními Ukrajinci to vře

Neobvyklé chování ženy z Ostravska : Pod různými pseudonymy žádá lidi o darování zvířat, zejména psů, aby je následně dala do útulku

Náhlou vlnu nakažených norovirem hlásí z německého Stuttgartu. Na festivalu se nakazilo 700 lidí. Úřady hledají příčinu

Další články