Toulavý pes v obtížích natahuje svou tlapu k cizím lidem a prosí o pomoc pro sebe a společníka

1173
Sdílejte

První kroky, když najdete opuštěného psa

Buďte opatrní: Neznámý, ztracený pes vždy znamená určité nebezpečí. Před přiblížením k němu ho nenápadně pozorujte a postupujte s opatrností.

Zajistěte psa: Pokud se vám pes zdá přátelský a otevřený, můžete se k němu opatrně ze strany přiblížit. Je důležité psa co nejdříve zabezpečit, aby nedošlo k nehodě.

Hledání majitele: Zkuste se porozhlédnout po okolí a zjistit, zda nenajdete majitele psa. Zeptejte se lidí v okolí, zda psa znají nebo zda neviděli někoho, kdo psa hledá.

Nahlášení útulku pro zvířata nebo obecnímu úřadu: Pokud se vám i přes vaši snahu nepodaří najít majitele, kontaktujte příslušný obecní úřad nebo místní útulek pro zvířata a nahlaste nález psa. Tento krok vám ukládá zákon.

V případě, že je nalezený pes zraněný, informujte neprodleně veterinárního lékaře. Při pomoci zraněnému zvířeti je na prvním místě vaše vlastní ochrana! Zvířata, která trpí bolestí, mohou ze strachu reagovat agresivně a kousnout.

Když se setkáme s toulavým psem, který prosí o pomoc, musíme se řídit těmito kroky a postupovat s laskavostí a opatrností. Je to naše odpovědnost pomoci těm, kteří nemohou mluvit za sebe, a udělat vše, co je v našich silách, abychom jim pomohli najít nový domov.

Kam dál?

Kladno se potýká s problémem odcizených nákupních vozíků. Supermarket zavedl speciální opatření

Po dětech uklízí školníci a kuchařky. Kvůli omezení financí ředitelům chybí na platy

Oslava maturity se proměnila v masakr poté, co autobusu převážejícímu studenty selhaly brzdy. Jízda smrti stála život 11 lidí

Sedmnáctiletý mladík z Německa žije ve vlaku. Díky roční permanentce přeskakuje z jednoho spoje na druhý

Z nemocnice poslali Veroniku s bolestmi hlavy domů. Za pár hodin zemřela

Další články