Trápí vás deprese ? Tyto byliny jsou lepší než léky!

2232
Sdílejte

Stres může vést k depresi, obezitě a nemocem. Možná vás překvapí, že těchto 10 bylin je lepších než léky, ale stres a problémy s duševním zdravím během pandemie COVID-19 ovlivňují více lidí, než si myslíte.

Celá tato situace trvá již delší dobu, jsme velmi izolovaní, neděláme mnoho činností, které jsme dělali dříve, hodně času trávíme doma. Buď sám, nebo s rodinou. A situace se nelepší. Každý z nás to „řeší“ jinak. Některé způsoby jsou lepší, jako je cvičení, chůze, kreativita, a některé jsou horší. Někdo je častěji vystaven alkoholu nebo drogám.

V populaci odhadem trpí až 25 % lidí nějakým psychickým problémem jako je stres, úzkost, strach či deprese. Dr. Jennifer Sauverová tvrdí, že to je také hlavní důvod, proč v současnosti patří antidepresiva k druhým nejčastěji předepisovaným lékům.

Vedlejší účinky léků proti stresu a úzkostem
Problém léků na předpis, jako jsou například benzodiazepany je, že mají obrovské množství vedlejších účinků. Ty se pohybují od halucinací až po myšlenky na sebevraždu. Kromě toho, vedlejší účinky zahrnují i ​​následující příznaky:

  • problémy s chůzí
  • problémy s mluvením
  • nesrozumitelná řeč
  • zožltnutá pokožka a oči
  • výpadky paměti
  • ztráta koordinace
  • dokonce i křeče

Proto namísto užívání těchto nebezpečných léků, zkuste některé z následujících bylinek. Pomohou vám zvládnout stres ještě předtím, než by bylo nutné sáhnout po lécích.

10 bylinek proti stresu
1. Mučedník

Tento exotický a sladce vonící květ se používá velmi dlouhou dobu k přípravě čaje, který zmírňuje projevy úzkosti, hysterie, záchvatů a nespavosti. Její hlavní účinek spočívá v jejích sedativních vlastnostech. Podle vědců mučenka zvyšuje hladinu kyseliny gama aminomaslové v mozku. Tato látka vám pomáhá cítit se uvolněně tak, že snižuje aktivitu jistých mozkových buněk. Uvedenou bylinku můžete používat namísto oxazepamu, nemusíte se obávat žádných vedlejších účinků, ani vlivu na kognitivní schopnosti či soustředěnost.

Pokračování na další straně

Kam dál?

Tento seznam 8 nejběžnějších kousnutí hmyzem vám pomůže rozpoznat co vás kouslo

S přelomovým objevem přišel tým vědců z Číny. Stačí trocha krve a za pár minut lze odhalit rakovinu

Ve světě se šíří záhadná respirační nemoc podobná covidu. Zdraví lidé končí v kritickém stavu

Nedávná studie ukázala, že se lidem po nákaze covidem snížilo IQ. Jednotlivé mutace měly různé dopady

Téměř zapomenuté nemoci se hlásí v Česku o slovo : Mimo černého kašle i spalničky či svrab

Další články