Pokojové rostliny, které „požírají“ plísně, houby a kondenzaci v bytě

2890
Sdílejte

neesteticky, způsobuje i nepříjemný zápach. Plísně způsobují závažná onemocnění, jako jsou alergie, infekce horních cest dýchacích a astma. Vlhkost a spóry plísní můžete snížit o 40–60 % umístěním pouhých čtyř pokojových rostlin doma.

Pokračování na další straně

Rostliny, které absorbují přebytečnou vlhkost

Spathiphyllum, nebo, jak se také říká, samičí květina nebo lilie světa. Odborník doporučuje umístit tuto květinu do ložnice. Tato rostlina dobře snáší stín a miluje vysokou vlhkost. Rostlina je ideální pro místa náchylná k tvorbě plísní. Spathiphyllum absorbuje vlhkost svými velkými listy. Čím větší květina, tím lépe bude bojovat s plísní. Tato rostlina také účinně přeměňuje oxid uhličitý na kyslík a také pohlcuje nepříjemné pachy.

Sansevieria neboli společný jazyk tchyně. Jedna z nejoblíbenějších pokojových rostlin v bytech. Jeho dlouhé husté listy dokonale absorbují přebytečnou vlhkost v domě. Rostlině se daří v místnostech s jasným světlem a teplými teplotami. Dá se dokonce umístit i do koupelen, kde kromě boje s plísní odstraní i toxické výpary z čisticích prostředků.

Kam dál?

3 originální dárky k Valentýnu, který budou mít zaručený úspěch!

Většina Čechů skladuje vejce špatně. Dává je na dveře lednice. Téměř každá lednice má ve dveřích poličku na vejce

CHCETE MÍT KRÁSNOU A PRODUKTIVNÍ ZAHRÁDKU I V ZIMĚ? Stačí si přečíst pár těchto tipů!

Jak sušit oblečení v interiéru, pokud nemáte sušičku! Tento trik si zamilujete!

Víte jak se dá odemknout nákupní vozík ? Jde to snadno i bez mince a žetonu

Další články