Jaká cvičení musíte dělat každý den, když pracujete na počítači ? Musíte se starat o své ruce už od mladého věku

623
Sdílejte

4.Natáhněte palec. Ohněte paži v lokti dlaní k sobě a sepněte pěst. Druhou rukou uchopte palec a jemně stáhněte dolů a narovnejte paži rovnoběžně s podlahou. Narovnejte dlaň s prsty dolů (nepouštějte palec!) a pokračujte v tahu, vyklenutí zápěstí.

5. Postavte se rovně a natáhněte zraněnou ruku podél těla. Poté zvedněte ruku dlaní dolů a vystrčte prsty. Zafixujte tuto polohu a zvedněte rovnou paži, dokud se neobjeví mírná necitlivost. Pro zvýšení efektu několikrát zvedněte rameno, aniž byste spustili paži. Pro lepší protažení zkuste naklonit hlavu v opačném směru než zvednutá paže.

Pokračování na další straně

Další cvičení

  1. Protáhněte zápěstí. Strečink je nesmírně důležitá fáze rehabilitace. Lze to provést během pracovního dne. Například zatáhněte za palec v různých směrech. Pro větší účinek položte postiženou ruku dlaní nahoru na vodorovnou plochu (např. stůl), aby palec, prostředníček a ukazováček byly bez opory. Druhou rukou jemně zatlačte na podložku u palce a vydržte v pozici po dobu jedné minuty. Připevněte malíček nemocné ruky na stůl.

7.Zatněte ruku v pěst a otočte ji směrem k sobě. Druhou rukou stiskněte prostředníček a ukazováček a jemně se od sebe odtáhněte, dokud neucítíte natažení. Udělejte totéž s malíčkem a prsteníkem. Dvě sady po 20 opakováních pro každý pár.

Syndrom karpálního tunelu: co dělat se silnou bolestí?

Rozhodně navštivte lékaře! Vyzkoušejte také následující návrhy – pomohou zmírnit bolest.

  1. Při práci u počítače si fixujte zápěstí ortézou nebo elastickým obvazem. Tím se zranění nevyléčí, ale ochrání to ruku před komplikacemi.

2. Udělejte si více přestávek. Během odpočinku si můžete udělat 5minutový studený obklad a také zlepšit krevní oběh v paži: položte jej na područku, polštář, stůl nebo pohovku tak, aby byl nad úrovní srdce.

3.Nezapomeňte na zahřátí a vlastní masáž. Položte na stůl malou lahvičku, tenisový míček nebo speciální masážní váleček a jemně po nich rolujte předloktím a dlaní.

4. Buďte prosím velmi opatrní s léky proti bolesti! Tablety mohou zastavit nepohodlí, ale oddálit okamžik, kdy lékařská péče může nemoc rychle zvrátit. Abyste se nedostali k operaci a nucené přestávce v práci, buďte ostražití a nezačínejte nemoc.

Kam dál?

Alarmující číslo ve Stanech proti melanomu. Lékaři odhalili 170 zhoubných nádorů, z toho 52 melanomů

Některé příznaky rakoviny lze odhalit i během jídla. Tohle jsou tři varovné příznaky, které není radno podceňovat

Jak zjistíte, že máte ve střevech parazity – SOS příznaky!

Tento seznam 8 nejběžnějších kousnutí hmyzem vám pomůže rozpoznat co vás kouslo

S přelomovým objevem přišel tým vědců z Číny. Stačí trocha krve a za pár minut lze odhalit rakovinu

Další články