Jaká cvičení musíte dělat každý den, když pracujete na počítači ? Musíte se starat o své ruce už od mladého věku

622
Sdílejte

Prvním voláním může být necitlivost a ostré brnění ve středu, palce, ukazováčku a příležitostně prsteníku. Může se zdát, že prsty jsou ztuhlé a oteklé a ruka je oslabená. Někdy se

bolest převaluje v noci – tento příznak naznačuje, že nemoc nabírá na síle.

Jak předejít syndromu karpálního tunelu?

Známý fyzioterapeut Matthew Hu, který pracuje s bolavými zády a rukama amerických kybersportovců, radí následující.

  1. Při práci dbejte na to, aby se vaše zápěstí nepřetěžovalo. Položte jej na područku židle těsně pod úroveň stolu a pod paži si položte speciální měkký koberec s podložkami nebo ručník. Nebojte se, na nové podmínky si rychle zvyknete.
  2. Dodržujte pracovní hygienu a alespoň jednou za hodinu dopřejte svému mozku a rukám pauzu. Pokud přísná disciplína není vaší silnou stránkou, nastavte si budík a dopřejte si 10-15 minut zaslouženého odpočinku. Posouvání myší po pásce v sociálních sítích se nepočítá!
  3. Pokud cítíte bolest v zápěstí při každodenních činnostech, dejte si pauzu a změňte polohu. Vkládáte často ruku do spánku? Noste ortézu nebo ortézu v noci, abyste udrželi paži v neutrální poloze a uvolnili tlak na střední nerv.

Pokračování na další straně

Syndrom karpálního tunelu: Cvičení k prevenci a léčbě bolesti zápěstí

Pokud se šlachy již pohybují a rozrušují, vyzkoušejte tento jednoduchý soubor cviků na různé svalové skupiny ruky, abyste uvolnili nadměrný tlak z nervu. Dělejte je opatrně, postupně zvyšujte amplitudu a nebojte se mírného nepohodlí. Nejde o bolest! Okamžitě pohyb zastavte, pokud v těle prudce zareaguje.

  1. Zpevněte kartáč. Vezměte do ruky malé závaží (činku, plechovku nebo láhev s vodou) a otočte je dlaní nahoru. Ohněte ruku v zápěstí a střídavě zvedněte ruku nahoru a dolů. Opakujte třikrát 15krát. Poté otočte ruku dlaní dolů a udělejte to samé.

2.Procvičte si prsty. Srolujte ručník do malého míčku nebo použijte tenisový míček. Začněte pomalu mačkat a povolovat míč celou rukou. 20krát zmáčkněte míč, držte jej pouze palcem a ukazováčkem. Dalších 20krát – chycení míče všemi prsty kromě prostředního.

3. Zlepšit průtok krve ve šlachách. Následující 3 cvičení pomohou zmírnit tlak ze středního nervu, rozšíří karpální tunel a zlepší klouzání šlach. Na obrázku vidíte 3 pozice. Hladce je provádějte v kruhu dvakrát po 20 opakováních.

Kam dál?

Alarmující číslo ve Stanech proti melanomu. Lékaři odhalili 170 zhoubných nádorů, z toho 52 melanomů

Některé příznaky rakoviny lze odhalit i během jídla. Tohle jsou tři varovné příznaky, které není radno podceňovat

Jak zjistíte, že máte ve střevech parazity – SOS příznaky!

Tento seznam 8 nejběžnějších kousnutí hmyzem vám pomůže rozpoznat co vás kouslo

S přelomovým objevem přišel tým vědců z Číny. Stačí trocha krve a za pár minut lze odhalit rakovinu

Další články