Nový výzkum antikoncepčních pilulek: Negativní účinky, které stojí za to vědět

1296
Sdílejte

Ženy hrály deskové hry a sborově zpívaly

Subjektům, jejichž průměrný věk byl 20,5 roku, byl odebrán vzorek krve a poté se zúčastnily jedné ze šesti různých skupinových aktivit, kde například hrály deskové hry, účastnily se skupinové konverzace, aby se navzájem poznaly. zpíval ve sboru nebo navštěvoval bohoslužbu.

– Být s ostatními lidmi je jedním z nejúčinnějších způsobů, jak snížit stres. Naše výsledky jsou velmi důležité, protože naznačují, že uživatelky antikoncepčních pilulek nepociťují stejné snížení hladiny stresového hormonu během společenské aktivity jako lidé, kteří antikoncepční pilulky neužívají, říká Michael Winterdahl.

Winterdahl je hostujícím výzkumníkem na katedře klinické medicíny a je jedním z výzkumníků stojících za studií.

Nevím, proč uživatelé pilulek nemají stejné snížení stresových hormonů

Studie se liší od předchozích studií, které se primárně zaměřovaly na stresový hormon kortizol v extrémních situacích. Tentokrát vědci naměřili stresový hormon ACTH, který se mění výrazně rychleji než kortizol. Umožňuje pozorovat a analyzovat rychlé změny v reakci na stres.

Již dlouho je známo, že antikoncepční pilulky ovlivňují stresovou reakci žen. Nový je však pohled na stresový hormon ACTH a interakci se sociální aktivitou.

– Zkoumáním hladin ACTH se o krok přiblížíme tomu, jak mozek reguluje stres, protože ACTH působí jako signální látka z mozku do kůry nadledvin, kde se vyrábí kortizol. Když analyzujeme hladiny ACTH, můžeme získat vhled do rychlého mechanismu, který řídí reakci těla na stres, říká Michael Winterdahl.

Pokračování na další straně

Vědci postrádají definitivní vysvětlení, proč uživatelky antikoncepčních pilulek nezaznamenají stejné snížení hladiny stresového hormonu během společenské aktivity jako lidé, kteří se odhlásili z formy antikoncepce.

Kam dál?

Co můžete nachytat z láhve s vodou, když ji použijete mnohokrát? Nepříjemné se velice snadno může stát skutečností!

Alarmující číslo ve Stanech proti melanomu. Lékaři odhalili 170 zhoubných nádorů, z toho 52 melanomů

Některé příznaky rakoviny lze odhalit i během jídla. Tohle jsou tři varovné příznaky, které není radno podceňovat

Jak zjistíte, že máte ve střevech parazity – SOS příznaky!

Tento seznam 8 nejběžnějších kousnutí hmyzem vám pomůže rozpoznat co vás kouslo

Další články