Reprezentativní koblihový dort. Tato nádherná pochoutka je nezbytná pro sváteční stůl !

3893
Sdílejte

Vejce rozšleháme s cukrem a moukou, přidáme mléko a na mírném ohni za stálého míchání vaříme do zhoustnutí, poté vychladíme. Vmícháme máslo a lžící do něj přidáme smetanu a promícháme. Z koblih odřízněte vršky, vyškrábněte vnitřky a naplňte je krémem. Nasaďte vršek zpět a položte koblihy na dort. Posypeme mandlovými lupínky a položíme stranou. Pokapeme čokoládovou a karamelovou omáčkou, dáme chladit alespoň na hodinu a nakrájíme. Mléka použijeme méně, aby byl pudink hustší. Máslo rozmícháme a vmícháme do vychladlého pudinku. Vychladlý koláč opatrně rozpůlíme a naplníme krémem. Potřeme jím i vršek. Připravíme si čokoládový krém. Vejce rozšleháme s cukrem a moukou, přidáme mléko a na mírném ohni za stálého míchání vaříme do zhoustnutí, poté vychladíme. Vmícháme máslo a lžící do něj přidáme smetanu a promícháme. Z koblih odřízněte vršky, vyškrábněte vnitřky a naplňte je krémem. Nasaďte vršek zpět a položte koblihy na dort. Posypeme mandlovými lupínky a položíme stranou. Pokapeme čokoládovou a karamelovou omáčkou, dáme chladit alespoň na hodinu a nakrájíme. Mléka použijeme méně, aby byl pudink hustší. Máslo rozmícháme a vmícháme do vychladlého pudinku. Vychladlý dort opatrně rozpůlíme a naplníme krémem. Potřeme jím i vršek. Připravíme si čokoládový krém. Vejce rozšleháme s cukrem a moukou, přidáme mléko a na mírném ohni za stálého míchání vaříme do zhoustnutí, poté vychladíme. Vmícháme máslo a lžící do něj přidáme smetanu a promícháme. Z koblih odřízněte vršky, vyškrábněte vnitřky a naplňte je krémem. Nasaďte vršek zpět a položte koblihy na dort. Posypeme mandlovými lupínky a položíme stranou. 

Recept pokračuje na další straně

Kam dál?

Fantastický noční kuskusový salát – svěží, šťavnatý a plný chutí!

Nepečené vánoční kuličky – „zerbo“ a makové s marcipánem

Plněné ořechové perníčky s marmeládou a čokoládovou polevou

Benátský zákusek – jemný dezert s čokoládou, rumem, medem a višněmi!

Tradiční poklad z Moravy : Valašské frgále s hruškovou, makovou a tvarohovou náplní

Další články