Lahodný řecký těstovinový salát s kuřecím masem

8760
Sdílejte

Nastává teplé období v roce, kdy chceme jíst studené saláty a osvěžující pokrmy. Řecký kuřecí těstovinový salát je dokonale osvěžující a plnohodnotné letní jídlo se zeleninovou směsí a pikantním citronovým česnekovým dresinkem.

ŘECKÝ TĚSTOVINOVÝ SALÁT S KUŘECÍM MASEM A VELIKOST PORCE
Tento salát se rychle a snadno spojí a připraví asi čtyři velké porce o velikosti hlavního chodu anebo asi šest menších porcí vedlejších pokrmů. Je to také skvělý kandidát na letní oběd, a bylo by suprově snadné ho zdvojnásobit, nebo dokonce ztrojnásobit v případě potřeby.

MOHU MÍSTO STEHEN POUŽÍT KUŘECÍ PRSA?
Ano, jen se ujistěte, že si kuřecí prsíčka před marinováním naklepete na rovnoměrnou tloušťku (asi 3/4 palce). Ujistěte se, že kuře je tenké, a dokonce se rychleji uvaří, aniž by se vysušilo. Kuřecí prsíčka můžete také filetovat na dva tenčí kousky, nebo použít kuřecí řízky.

VERZE PRO VEGETARIÁNY
Chcete vegetariánskou verzi? Žádný problém. Stačí vynechat kuře a můžete dresink/marinádu snížit na polovinu (a pokud máte rádi hodně dresinku na salátech, tak si můžete nechat plnou dávku). Směs zeleniny je dostatečná na to, aby tato salátová náplň byla zajímavá sama o sobě! A pokud tam chcete trochu více bílkovin, cizrna by si s těmito příchutěmi vedla velmi dobře!

Kam dál?

ŠEHEREZADIN PUDING S PEČENÝMI JABLKY: Krémový dezert, který v kombinaci s tímto ovocem přináší FENOMENÁLNÍ CHUŤ!

Velikonoční jogurtové muffiny à la sázená vejce upečete bez vážení a chutnají naprosto famózně

Dokonalé pečivo: Vypracujte šťavnaté těsto s jogurtem, poté je naplňte špenátem a budete mít tu nejlepší večeři!

Famózní pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní. Jednoduchý recept, který zvládne i začátečník

Rychlý úžasný JABLKOVO-OŘECHOVÝ koláč – vyšleháme a vylijeme těsto na jablka!

Další články