Mimořádně smutná zpráva: ZEMŘELA Jana Šulcová (†76), hvězda S tebou mě baví svět !

11021
Sdílejte

V pátek večer zasáhla Česko  mimořádně smutná zpráva. Do nebe odešla Jana Šulcová (†76), uznávaná česká umělkyně, která se proslavila zejména díky roli v kultovní komedii S tebou mě baví svět.

Informaci o smrti herečky zveřejnila její dcera. „Právě do hvězdného nebe odešla úžasná žena a naše maminka Jana Šulcová,“ napsala Rozália Víznerová. Příčinu úmrtí své milované mámy nepřiblížila, ale už několik let se v souvislosti se zesnulou umělkyní mluvilo o několika zdravotních problémech.

V 70. a 80. letech minulého století patřila mezi nejpůvabnější tváře českého filmu a televize, desítky velkých rolí vytvořila i na prknech Městských divadel pražských (MDP). O úmrtí herečky informovala na svém facebookovém profilu její dcera Rozálie Víznerová.

Jana Šulcová se narodila 12. února 1947. Před kamerou se objevila například v seriálech Byl jednou jeden dům a My všichni školou povinní, výraznou úlohu dostala i v komedii S tebou mě baví svět, ve které si zahrála i její vlastní pražská vila.

Po roce 1989 se ale potýkala se zdravotními i soukromými problémy a načas o ní nebylo moc slyšet. Před sedmi lety se ale připomněla výkonem ve filmu Kobry a užovky režiséra Jana Prušinovského.

Pokračování na další straně

Kam dál?

Objevily se nepříjemné spekulace o králi Karlovi III. (75), který bojuje s rakovinou. Panovník je na tom o mnoho hůř, než by se mohlo zdát. Aktualizují se plány na pohřeb, zní z okolí paláce

Spekulace o nové partnerce Andreje Babiše po rozchodu s Monikou. Mluví se o tajemné zrzce, kterou zná už dlouho

Pamatujete si na fešáka z Pobřežní hlídky? Překvapí vás, jak David Charvet vypadá a čím se živí

Matka zastřelené studentky na filozofické fakultě vyčetla ministru vnitra Vítu Rakušanovi nedostatek empatie : „Necítím z vás úctu a respekt.“

Na utajený pohřeb Josefa Laufera přišli jen úzká rodina a nejbližší přátelé : Zdeňka Trošku ovládly emoce, na konci zazněl potlesk

Další články