Devětašedesátiletá Albína se stará o svého postiženého pravnuka. Na rehabilitaci nejsou peníze a tohle je chlapcova jediná šance!

1511
Sdílejte

Michael nechodí ani nemluví. Už léta se o něj stará jeho devětašedesátiletá prababička. Navzdory svému věku a enormnímu úsilí, které si péče o postiženého chlapce vyžaduje, si nikdy nestěžuje. Má jediný problém – peníze. Jelikož její manžel zemřel, nejsou prostředky na rehabilitaci chlapce.

– Miluji Michaela víc než život, ale nepomůžu mu jen láskou – říká Albina Baziak.

1. O nemocného pravnuka se stará prababička

Michal se narodil s mnoha velmi vážnými chorobami. Od začátku vyžadoval 24/7 péči. Starali se o něj prastaří rodiče jako pěstounská rodina.

–  Lékaři řekli, že zemře. A přece žije, vidím, že se díky rehabilitaci zlepšuje – říká Albina Baziak, Michaelova prababka.

Chlapec je 14 let. Má spastickou tetraparézu, refrakterní epilepsii, mikrocefalii a vnitřní hydrocefalus. Nedokáže se sám pohybovat, nemluví, téměř nevidí.

Kam dál?

Polský ministr obrany prohlásil, že by Varšava mohla Kyjevu pomoci s navracením ukrajinských občanů v branném věku. Mezi tamními Ukrajinci to vře

Neobvyklé chování ženy z Ostravska : Pod různými pseudonymy žádá lidi o darování zvířat, zejména psů, aby je následně dala do útulku

Náhlou vlnu nakažených norovirem hlásí z německého Stuttgartu. Na festivalu se nakazilo 700 lidí. Úřady hledají příčinu

Po útoku dvou pitbulů zemřelo na jihu Itálie patnáctiměsíční dítě

Evropský parlament schválil novou směrnici, která ukládá výrobcům povinnost opravovat spotřebiče i po uplynutí zákonné záruční doby

Další články