Toto dělá alkohol s vašima očima, mozkem a plícemi po jedné hodině!

6618
Sdílejte

K intoxikaci dochází tehdy, když koncentrace alkoholu v krvi stoupne natolik, že ho játra již nedokážou účinně odbourat.

Podívejme se, co se stane s jednotlivými orgány.
  • Oči
    Vzniká rozmazané nebo dvojité vidění. Můžeme si také všimnout, že jsme náchylnější k nehodám a pádům, protože vysoká hladina alkoholu v krvi narušuje myšlenkové procesy a svalovou koordinaci.
  • Mozek
    Můžeme si všimnout, že naše koncentrace a úsudek jsou zhoršené, můžeme být ospalí av některých případech v komatu. Důsledkem je ztráta paměti, protože mozek ztrácí schopnost ukládat vzpomínky.
  • Ledviny
    Ledviny filtrují velká množství tekutin svým diuretickým účinkem a nevstřebávají je, protože enzym potřebný k tomuto účelu je inhibován alkoholem. To vede k dehydrataci. Dochází k výrazné ztrátě minerálů. Může se vyskytnout i nepravidelný srdeční tep a záchvaty.
  • Játra
    Dlouhodobé účinky jsou nejvýraznější na játra. Pro časté konzumenty alkoholu může být konzumace alkoholu po určité době smrtelná. Může dojít k selhání jater.
  • Žaludek
    Pití může způsobit zvracení, nevolnost, průjem, pálení žáhy a ztrátu chuti k jídlu. Časté je také zvracení nebo dehydratace po průjmu.
  • Plíce
    Alkohol v opojení uvolňuje svaly v ústech a krku, což může vést k reflexnímu kašli. To brání plicím zbavit se hlenu a cizorodých látek a zvyšuje jejich náchylnost k infekcím.
  • Duševní zdraví
    Mnozí lidé konzumují alkohol, aby se zbavili stresu, ale není vzácné, že někteří lidé mají opačný účinek, stávají se úzkostlivými a zažívají změny nálad.
  • Řeč
    Přibližně po 1 hodině po vypití alkoholu se lidé stávají přátelštějšími, bezprostřednějšími a mluvnějšími, ale zároveň se jejich řeč stává nezřetelnější a nesrozumitelnější v důsledku svalového uvolnění.
  • Slinivka břišní
    Obzvláště silné pití ovlivňuje hladinu cukru v krvi a snižuje ji. Není-li správně zvládnut, může vést k pocení, třesení, závratím.
Zajímavé však? Podělte se o tento článek i se svými přáteli as alkoholem velmi opatrně!

Kam dál?

Jak zjistíte, že máte ve střevech parazity – SOS příznaky!

Tento seznam 8 nejběžnějších kousnutí hmyzem vám pomůže rozpoznat co vás kouslo

S přelomovým objevem přišel tým vědců z Číny. Stačí trocha krve a za pár minut lze odhalit rakovinu

Ve světě se šíří záhadná respirační nemoc podobná covidu. Zdraví lidé končí v kritickém stavu

Nedávná studie ukázala, že se lidem po nákaze covidem snížilo IQ. Jednotlivé mutace měly různé dopady

Další články