„Proč se nerozvedeš?“: 5 důvodů, proč nešťastné páry zůstávají spolu

7537
Sdílejte

„Nikdy to finančně nezvládnu, když odejdu“
Finance jsou dalším hlavním důvodem, proč nešťastné páry zůstávají spolu. Rozvod pravděpodobně sníží jejich životní úroveň a nebudou si moci užívat životního stylu, na který byli zvyklí. Ve většině případů dvě mzdy, které přicházejí do domácnosti, sotva stačí na pokrytí rodinných povinností a vyhlídka na dvě samostatné domácnosti zní skličující.

V tomto případě jsou věci opravdu těžké a pár bude muset udělat významné změny ve svém každodenním životě, aby mohl přistoupit k rozvodu.

„Co řeknou lidé“

Pokud pocházíte z konzervativního prostředí, kde je slovo „rozvod“ téměř nadávkou, může se vám pomyšlení na rozvod zdát jako to nejhorší, co se může stát. Myslíte si, že když se rozvedete, objeví se vám na čele obrovské „D“ oznamující všem, že vaše manželství ztroskotalo.

Tak to však není a víte to lépe než kdokoli jiný. Naštěstí v dnešní době stigma rozvodu neexistuje (a pokud ano, je rychle zapomenuto), protože rozvedených párů s dětmi je nyní dost.

Rozvod je skutečně velmi těžká zkušenost, ale když víte, že to děláte pro dobro své rodiny, pak už tolik nezáleží na tom, co si ostatní myslí nebo říkají.

Kam dál?

Matka s dcerou přišly o bydlení a tak již tři měsíce žijí ve fastfoodu. Pomoc od úřadů i místních obyvatel odmítají. Nouzi nepociťují

V odpadkovém koši plném nedopalků našli dva teenageři novorozeně. Mělo násilím přestřiženou pupeční šňůru

Školačka z Hradce snědla želé bonbony s toxickou látkou. Zkolabovala a hodinu ležela na záchodě

Žravé housenky zavíječe zimostrázového zaplavily Česko: Škůdce si lze přinést třeba i ze zahradnictví.

Armáda České republiky usiluje o lepší získávání dat o obyvatelích i firmách, aby byla schopna rychleji a efektivněji provést mobilizaci v případě válečné krize

Další články