„Proč se nerozvedeš?“: 5 důvodů, proč nešťastné páry zůstávají spolu

7507
Sdílejte

Pro většinu lidí je manželství vztahem, který naplňuje a zkrášluje život. všichni však známe pár, který i když je ze svého manželství hluboce nešťastný, neukončí ho.

Důvodů, proč se tyto páry nerozejdou, je jistě mnoho, ale psychologové se snaží pochopit, co tyto páry odděluje od ostatních, kteří učiní to velké rozhodnutí a… odpískají.

„Bojím se, co se stane, když odejdu“

Strach z neznámého je pravděpodobně důvodem číslo jedna, který drží lidi v pasti nešťastného manželství. Obzvláště pokud se jedná o násilný vztah, kde se rozzlobený manželský partner pravděpodobně bude chtít pomstít, strach ze dne na den roste.

Abychom pravdu řekli, v posledních letech jsme byli svědky žen, které byly zavražděny rukou svého manžela jen proto, že chtěly uniknout ze společného života.

Strach však existuje i v nenásilných párech. Budoucnost, která leží před rozvedenými manželi, je neznámá a vyžaduje mnoho drastických změn. Bilance se změní a nová data mohou vyděsit pár, který nakonec dá přednost nešťastnému vztahu na celý život.

„Věci nejsou tak špatné“

Odmítání vidět realitu je nejčastější kámen úrazu, který na sebe člověk klade. Mnoho párů předstírá, že věci v jejich manželství nejsou „tak špatné“ nebo že „by mohly být horší“, aby se cítily lépe a našly důvod, proč zůstat ve svém neštěstí.

Kam dál?

Zábava na atrakci v Arizoně skončila obrovským neštěstím: Skákací hrad vítr vynesl do vzduchu, nepřežil dvouletý chlapec

Drama v Děčínském ústavu pro dětské vrahy. Tři chovanci napadli nočního dozorce a následně se pokusili o útěk

Neštěstí na Břeclavsku : Na dvanáctiletého chlapce během hry zřejmě spadla branka

Rázný krok ředitele školy v Rýmařově : Úplný zákaz mobilů. Berou dětem svobodu

Klíčové aspekty, které byste kvůli lásce nikdy neměli obětovat

Další články