Ničivý požár v Banské Štiavnici: Mimořádná situace! Policie zahájila trestní stíhání

6796
Sdílejte

Poděkovala také všem, kteří v sobotu pomáhali při hašení požáru. Ocenila práci profesionálních a dobrovolných hasičů, členů ozbrojených sil a záchranářů. Vyzdvihla i sounáležitost Štiavničanů, turistů a dobrovolníků z širokého okolí. Hlava státu věří, že Banskou Štiavnici se podaří obnovit do její původní podoby před požárem co nejdříve.

Aktualizované o 11:30

Policie v této souvislosti zahájila trestní stíhání

Policie v souvislosti s rozsáhlým požárem v centru Banské Štiavnice zahájila trestní stíhání pro trestný čin všeobecného ohrožení. Na sociální síti o tom informovalo Krajské ředitelství Policejního sboru v Banské Bystrici.

„I dnes je na místě policejní výjezd a pokračuje obhlídka místa činu,“ přiblížila policie s tím, že na poškozených budovách vznikla škoda v dosud nevyčíslené výši.

Aktualizované o 11:25

Europoslanci žádají o finanční pomoc na sanaci po požáru

Mnozí europoslanci žádají o pomoc při financování následků sobotního (18. 3.) požáru v Banské Štiavnici. V této věci chtějí v pondělí (20. 3.) odeslat dopis eurokomisařce pro soudržnost a reformy Elise Ferreirové. Informoval o tom slovenský europoslanec Robert Hajšel (Směr-SD), který dopis inicioval.

Kam dál?

Zábava na atrakci v Arizoně skončila obrovským neštěstím: Skákací hrad vítr vynesl do vzduchu, nepřežil dvouletý chlapec

Drama v Děčínském ústavu pro dětské vrahy. Tři chovanci napadli nočního dozorce a následně se pokusili o útěk

Neštěstí na Břeclavsku : Na dvanáctiletého chlapce během hry zřejmě spadla branka

Rázný krok ředitele školy v Rýmařově : Úplný zákaz mobilů. Berou dětem svobodu

Klíčové aspekty, které byste kvůli lásce nikdy neměli obětovat

Další články