Ničivý požár v Banské Štiavnici: Mimořádná situace! Policie zahájila trestní stíhání

6774
Sdílejte

Situace v souvislosti s rozsáhlým požárem v centru Banské Štiavnice je stabilizovaná, hasiči však nadále pracují na likvidaci ohnisek.

Primátorka města Nadežda Babiaková vyhlásila v důsledku požáru mimořádnou situaci. Informovala o tom mluvčí Ministerstva vnitra SR Zuzana Eliášová.

„Probíhá likvidace a lokalizace ohnisek spolu s opatřeními k zamezení opětovného rozšíření požáru,“ přiblížila Eliášová. Jak dodala, vedení města v důsledku požáru vyhlásilo mimořádnou situaci, obyvatelé byli informováni místním rozhlasem.

„Při mimořádné situaci nedošlo k následkům na životě a zdraví kromě mírné intoxikace jednoho příslušníka, hasiče dobrovolníka,“ dodala Eliášová.

Aktualizované 12:45

Rozsáhlý požár v centru Banské Štiavnice se hasičům podařilo zlikvidovat, situaci však budou nadále monitorovat. Uvedla to mluvčí Krajského ředitelství Hasičského a záchranného sboru v Banské Bystrici Júlia Zeleňáková.

„Likvidace požáru probíhala do pozdních nočních hodin. Dohášení skrytých ohnisek a monitorování objektů bylo prováděno po celou noc. Aktuálně probíhá na místě události kromě neustálého monitorování i odčerpávání vody z objektů a postupné stahování hasičské techniky na hasičské stanice,“ přiblížila Zeleňáková . Požárem zasažená oblast historického centra Banské Štiavnice je pro veřejnost nadále uzavřena. V součinnosti s policejními složkami zde pokračuje zjišťování příčiny vzniku požáru.

Pomoc nabídl i Petr Pavel

Aktualizované o 12:15

Český prezident Petr Pavel nabídl pomoc při obnově zničených a poškozených památek po sobotním (18. 3.) požáru v Banské Štiavnici. Informovala o tom hlava státu SR Zuzana Čaputová, která s Pavlem v neděli telefonovala. „Nabídl zejména odborné restaurátorské kapacity. Velmi si vážím tohoto projevu solidarity,“ konstatovala na

Kam dál?

AKTUÁLNĚ : Havárie autobusu plného dětí na Příbramsku. Ten skončil v příkopě převrácený na bok

Průzkum ukázal, že Češi jsou ze všech zemí unie k Evropskému parlamentu nejkritičtější

Při přesazování květin Mirka našla v hlíně z obchodu zubní můstek, zčásti se zlatými zuby

Švédsko usnadňuje změnu pohlaví, nově bude možná již od 16 let

Dezolátní stav dětského oddělení Thomayerovy nemocnice. Starými okny fouká na nemocné děti a miminka? Dejte tam peřinu

Další články