Příprava:
1. Mléko s pudinkovým práškem, cukrem a Nescafé vařte, dokud nezhoustne. Odstavte z ohně, přikryjte potravinářskou fólií a nechte vychladnout.
2. Na piškotový koláč oddělte vejce a bílky vyšlehejte se špetkou soli a cukrem na tuhý sníh. Postupně přidejte žloutky, poté nejprve prášek do pečiva smíchaný s moukou, poté kávu 3 v 1 a jemně promíchejte.
3. Směs rozetřete do formy o rozměrech 25 × 35 cm vystlané pečícím papírem a pečte v troubě vyhřáté na 175 °C, dokud není hotová. Piškotový koláč nechte vychladnout na mřížce.
4. Vychladlý pudink smíchejte s mascarpone do hladka. Smetanu na šlehání vyšlehejte s přípravkem na šlehání do tuha a vyšlehejte s mascarpone pudinkem do krémové konzistence.
5. Základ piškotového dortu položte na tác a kolem něj umístěte nastavitelnou dortovou formu (nebo ji vložte zpět do formy), poté rovnoměrně rozetřete krém na piškot. Uložíme do chladničky na 1 hodinu.
6. Zjemněte mléko a rozpusťte v něm Nescafe. V mléce s kávou rozmíchejte dětskou piškot a na krém pokladte plátky dle vlastní fantazie.
7. V závislosti na dekoraci vyšlehejte 50-100 ml krému a ozdobte jím dětské piškoty. Vrch posypte kakaovým práškem.
DOBROU CHUŤ!
Kam dál?
- Dokonalý dezert: Božská chuť, které neodoláte a potřebujete jen pár minut !
- Univerzální těsto, které vydrží i týden a upečete z něj koláče, i pizzu: Večer zamícháte, ráno upečete !
- Obyčejnou bábovku už nedělám, toto je jednička: Fantastické těsto z pudinku BEZ mouky – bábovka je neskutečně jemná a šťavnatá !
- Famózní zmrzlinový dezert: Od té doby co jsem vyzkoušela tento pamlsek, neumím se ho dojíst !