Postup:
- Den před pečením rozpustíme čokoládu ve šlehačce. Necháme vychladnout a dáme na noc do chladničky.
- Bílka šleháme se špetkou soli, postupně dáváme cukr, prošleháme, přidáme žloutky + olej + vodu a nakonec mouku + PDP, mouka může být klasická polohrubá. Vylijeme na plech pokrytý pečícím papírem a při 180°C pečeme cca 10 – 15 minut. Druhý plát připravíme stejně.
- Připravíme si nádivku vyšleháním šlehačky s čokoládou, poté přidáme mascarpone + tvaroh a nakonec sunquick. Vychladlý plát zbavíme papíru, potřeme meruňkovým džemem a nakonec nádivkou.
- Přiložíme druhý plát, který napunčujeme.
- Polevu si připravíme smícháním všech surovin a uvařením.
- Ještě horkou nalijeme na vrch a rozetřeme. Když vychladne, zákusek dáme do chladničky.
- Odstraníme okraje a nakrájíme na kostičky.
Přejeme dobrou chuť! Pokud se Vám recept líbí, podělte se o něj i se svými přáteli a rodinou. 👌😋❤️