Pomerančové kostky, které se u nás dlouho neohřejí: Jsou perfektní!

9546
Sdílejte
Postup:
  1. Den před pečením rozpustíme čokoládu ve šlehačce. Necháme vychladnout a dáme na noc do chladničky.
  2. Bílka šleháme se špetkou soli, postupně dáváme cukr, prošleháme, přidáme žloutky + olej + vodu a nakonec mouku + PDP, mouka může být klasická polohrubá. Vylijeme na plech pokrytý pečícím papírem a při 180°C pečeme cca 10 – 15 minut. Druhý plát připravíme stejně.
  3. Připravíme si nádivku vyšleháním šlehačky s čokoládou, poté přidáme mascarpone + tvaroh a nakonec sunquick. Vychladlý plát zbavíme papíru, potřeme meruňkovým džemem a nakonec nádivkou.
  4. Přiložíme druhý plát, který napunčujeme.
  5. Polevu si připravíme smícháním všech surovin a uvařením.
  6. Ještě horkou nalijeme na vrch a rozetřeme. Když vychladne, zákusek dáme do chladničky.
  7. Odstraníme okraje a nakrájíme na kostičky.
Přejeme dobrou chuť! Pokud se Vám recept líbí, podělte se o něj i se svými přáteli a rodinou. 👌😋❤️

 

Kam dál?

Fantastický noční kuskusový salát – svěží, šťavnatý a plný chutí!

Nepečené vánoční kuličky – „zerbo“ a makové s marcipánem

Plněné ořechové perníčky s marmeládou a čokoládovou polevou

Benátský zákusek – jemný dezert s čokoládou, rumem, medem a višněmi!

Tradiční poklad z Moravy : Valašské frgále s hruškovou, makovou a tvarohovou náplní

Další články