Neodmítejte KÁVU s MLÉKEM: Podle odborníka jde o KOMBINACI s tímto ÚČINKEM na tělo

9514
Sdílejte

Fakty o polyfenoloch
Polyfenoly mají několik výhod. I proto nyní odborníci pracují na tom, jak přidat do potravin správná množství těchto prospěšných látek, aby bylo dosaženo nejlepší kvality. Nové výsledky výzkumu jsou slibné iv tomto kontextu.

„ Protože lidé nedokážou absorbovat tolik polyfenolů, mnozí výzkumníci se snaží přijít na to, jak polyfenoly dostat do struktur, které by zlepšily jejich vstřebávání v lidském těle ,“ vysvětluje Marianne Nissen Lundová.

Informace o polyfenolech:

Polyfenoly jsou skupinou přirozeně se vyskytujících antioxidantů, které jsou důležité pro člověka.
Chrání před oxidací zdravých chemických látek a orgánů v našem těle, čímž zabrání poškození nebo zničení.

Polyfenoly se nacházejí v různých druzích ovoce a zeleniny, čaji, kávě, červeném víně a pivu.
Díky svým antioxidačním vlastnostem se polyfenoly používají v potravinářském průmyslu k minimalizaci oxidace zejména tuků, jakož i zhoršení kvality potravin, aby se předešlo nepříjemným aroma a žloutnutí.

 

Kam dál?

Otoky nohou u žen: Proč vznikají a jak si pomoci přírodně

Čas lipových květů je v plném proudu: Natrhejte si elixír zdraví a vyrobte si sirup nebo bonbony proti kašli

Škytavka při jídle a barva moči prozradí jestli pijete dost vody. A pozor, vodou se lze i otrávit!

Melouny jsou oblíbenou letní pochoutkou, ale také patří k nejčastějším původcům salmonelózy. Problémy začínají při rozkrojení

Sbírejte, dokud kvete! Žlutý zázrak, který léčí i chutná

Další články