Fakty o polyfenoloch
Polyfenoly mají několik výhod. I proto nyní odborníci pracují na tom, jak přidat do potravin správná množství těchto prospěšných látek, aby bylo dosaženo nejlepší kvality. Nové výsledky výzkumu jsou slibné iv tomto kontextu.
„ Protože lidé nedokážou absorbovat tolik polyfenolů, mnozí výzkumníci se snaží přijít na to, jak polyfenoly dostat do struktur, které by zlepšily jejich vstřebávání v lidském těle ,“ vysvětluje Marianne Nissen Lundová.
Informace o polyfenolech:
Polyfenoly jsou skupinou přirozeně se vyskytujících antioxidantů, které jsou důležité pro člověka.
Chrání před oxidací zdravých chemických látek a orgánů v našem těle, čímž zabrání poškození nebo zničení.
Polyfenoly se nacházejí v různých druzích ovoce a zeleniny, čaji, kávě, červeném víně a pivu.
Díky svým antioxidačním vlastnostem se polyfenoly používají v potravinářském průmyslu k minimalizaci oxidace zejména tuků, jakož i zhoršení kvality potravin, aby se předešlo nepříjemným aroma a žloutnutí.