Jaký dopad má digitální éra na děti? Jaké negativní věci to přináší? Po přečtení možná svému dítěti zakážete mobil i počítač!

8081
Sdílejte

Během posledních let se zvyšuje počet dětí, kteří trpí vývojovými problémy jako jsou poruchy osobnosti, problémy s pamětí, soustředěním, ovládáním se, kongnitivní poruchy a také psychické problémy. Tyto všechny problémy mají často jednu a tu stejnou příčinu, která je nablízku i vašim dětem.

Digitální věk

V první řadě jde o moderní technologie, které máme všude kolem sebe. Jedná se o notebooky, telefony a tablety.

Tyto přístroje jsou v rukou malých dětí častěji, než by tomu mělo být. Statistiky prokazují, že 7mi leté dítě dokáže u elektronických věcí prosedět rok svého života. U 18ti letého člověka jde pak až o 4 roky života u počítače a podobných zařízení.

Odborníci varují

U dětí závislých na počítačích a telefonech jsou evidovány příznaky demence. Jde o demenci, která se obvykle objevuje až ve stáří, ale jsou případy, kdy se objevuje již u dětí.

Dětský mozek nezvládá tolik nových věcí, které na něj koukají ze všech elektronických přístrojů. Původní vývoj je tím změněn, ale rychlé změny mají tento dopad.

Mozek dítěte

Jednoduše lze říct, že mozek dítěte vlivem elektroniky zakrňuje a přestává se vyvíjet. Aby mozek fungoval správně, je potřeba ho rozvíjet a udržovat stále v přiměřeném chodu.

Dětský mozek vyžaduje nové věci, zážitky, představy a řešit stále složitější věci. Tímto dáte mozku svého dítěte to nejlepší, co můžete. Pokud ale dítě místo rozvíjení mozku sleduje pouze obrazovku, objeví se negativní výsledky jeho vývoje.

Zábava dětí

Můžeme porovnat děti před několika desítkami let s dnešními. Jejich aktivita je zcela odlišná. Dříve děti vše kolem sebe zkoumaly.

Kam dál?

Ve Finsku byla zavedena pozoruhodná praxe: zaměstnanci mohou během pracovní doby oficiálně spát a tato doba je plně hrazena zaměstnavatelem

Nepochopitelný čin na sídlišti Portyč v Písku : Neznámý pachatel tam zastřelil fenku českého horského psa, která pobíhala po oplocené zahradě

Polský ministr obrany prohlásil, že by Varšava mohla Kyjevu pomoci s navracením ukrajinských občanů v branném věku. Mezi tamními Ukrajinci to vře

Neobvyklé chování ženy z Ostravska : Pod různými pseudonymy žádá lidi o darování zvířat, zejména psů, aby je následně dala do útulku

Náhlou vlnu nakažených norovirem hlásí z německého Stuttgartu. Na festivalu se nakazilo 700 lidí. Úřady hledají příčinu

Další články