Zemřel na rakovinu ve věku 27 let – Jeho rodina našla zprávu na Facebooku o 24 hodin dříve

3703
Sdílejte

Všichni musíme někdy v životě čelit smrti. Ať už jde o blízkého člověka nebo o naše vlastní utrpení, nikdy není snadné se s tím smířit.

Naštěstí o tom většina lidí nepřemýšlí, pokud do toho nejsou zapojeni, zvláště ne když jsou mladí. Ale Holly Butcherová byla jednou z těch, kteří se s tím museli vypořádat v raném věku.

Když bylo Holly 26 let, byl jí diagnostikován zhoubný nádor. Poté už jen stěží přestával myslet na smrt. Před odjezdem se rozhodl napsat dopis na rozloučenou, který zveřejnil na svém Facebooku. Méně než 24 hodin po dopise Holly zemřela obklopena svou rodinou.

Jeho inspirativní dopis se dnes čte po celém světě a zní:

„Je velmi zvláštní uvědomit si a přijmout smrtelnost ve věku 26 let. To je něco, co máme tendenci přehlížet. Dny plynou jeden za druhým a vy předpokládáte, že to bude pokračovat, dokud se nestane něco neočekávaného. Vždy jsem si představovala, že zestárnu obklopena úžasnou rodinou, kterou jsem plánovala vybudovat se svým životním partnerem. Chtěl jsem to tak moc, až to bolelo.

Takový je život. Křehký, vzácný, nepředvídatelný a každý den dar, nikoli právoplatné

Momentálně je mi 27 let a nechce se mi odcházet. Miluji svůj život. Jsem šťastný. Dlužím to svým blízkým. Ale kontrola se mi vymkla z rukou.

Přál bych si, aby se lidé přestali tolik trápit malými a nesmyslnými věcmi, kdyby si pamatovali, že všichni procházíme stejnou věcí a že bychom měli co nejlépe využít každou minutu, kterou máme.

Kam dál?

Ve Finsku byla zavedena pozoruhodná praxe: zaměstnanci mohou během pracovní doby oficiálně spát a tato doba je plně hrazena zaměstnavatelem

Nepochopitelný čin na sídlišti Portyč v Písku : Neznámý pachatel tam zastřelil fenku českého horského psa, která pobíhala po oplocené zahradě

Polský ministr obrany prohlásil, že by Varšava mohla Kyjevu pomoci s navracením ukrajinských občanů v branném věku. Mezi tamními Ukrajinci to vře

Neobvyklé chování ženy z Ostravska : Pod různými pseudonymy žádá lidi o darování zvířat, zejména psů, aby je následně dala do útulku

Náhlou vlnu nakažených norovirem hlásí z německého Stuttgartu. Na festivalu se nakazilo 700 lidí. Úřady hledají příčinu

Další články