Tady je však jednoduchý tip jak si umíte pomoci. Nejprve očistěte povrch kuchyně nebo spotřebiče tak, jako byste odstraňovali běžně znečištěný povrch. Cílem je zbavit se všech snadno odstranitelných skvrn, aby vám zůstaly ty nejodolnější a vy tak máte jistotu, na co je třeba se zaměřit.
K různým povrchům patří určitě různé nářadí, připravte si hadříky, houbičku, starý zubní kartáček na drobné spáry a štěrbiny, případně i vatové hůlky. Vzhledem k tomu, že se většinou jedná o prostor kuchyně, možná dáte přednost po domácku vyrobenému čisticímu prostředku před tím komerčním, agresivnějším z obchodu.
Připravte si čistý rozprašovač, nebo použijte prázdný z jiného čistícího produktu, který vám doma právě dosloužil. Připravte si bílý ocet, teplou vodu, sodu bikarbonu 2 – 3 lžíce a pár kapek saponátu.