Pracovní postup:
1. Polovinu mandlí zalijeme vroucí vodou a necháme je chvíli namočené. Přemneme je mezi prsty a zbavíme slupky.
2. Potom nameleme oloupané mandle i ty se slupkou na jemno.
3. Do mísy prosejeme mouku, přidáme pomleté mandle, 15 g fruktózy, nastrouhanou citrónovou kůru, žloutek a máslo. Zpracujeme těsto a uložíme ho do chladničky na 1 hodinu odležet.
4. Z těsta vyválíme tenké válečky, ze kterých odkrajujeme kousky a tvarujeme rohlíčky. Rozložíme je na plech s pečícím papírem a pečeme v troubě vyhřáté na 170°C asi 10 minut.
5. Fruktózu na obalení rozmixujeme na jemno a promícháme ji s dření z poloviny vanilkového lusku.
6. Upečené rohlíčky necháme mírně vychladnout a poté je obalíme v ochucené fruktóze.
Kam dál?
- Řekla, že budou knedle s vajíčkama. Všichni ohrnuli nos. Za 5 minut to z kuchyně tak vonělo, že přišli všichni a snědli celou pánev.
- Luxusní trubičky, plněné čokoládovou náplní a máčené v čokoládě: Dokonalá cukrovinka nejen na svátky!
- Jahodová smršť – dezert BEZ pečení lepší než nanukový dort: Takovou dobrotu z tvarohu a domácí želatiny jste už dávno nejedli !
- Recept na úžasné masové karbanátky se sýrem. Velmi snadná příprava.