VÁNOČNÍ PEČENÍ: Výborné vanilkové rohlíčky, které nesmí chybět v žádné domácnosti !

2431
Sdílejte

Osladit si vánoční svátky pečivem plným másla a cukru je sice tradice, na kterou si většina rodin nedá sáhnout, ale někdy cítíme, že by to chtělo odlehčenou nebo zdravější variantu. Co takhle vyzkoušet vanilkové rohlíčky z celozrnné mouky?

Celozrnné vanilkové rohlíčky

Ingredience:
50 g celých neloupaných mandlí
150 g celozrnné pšeničné mouky + k podsypání
15 g fruktózy (ovocného cukru)
kůra z 1/2 citronu
1 žloutek
100 g oleje

Při zastavení šíření:
asi 30 g fruktózy
1/2 vanilkového lusku

Recept pokračuje na další straně

Pracovní postup:
1. Polovinu mandlí zalijeme vroucí vodou a necháme je chvíli namočené. Přemneme je mezi prsty a zbavíme slupky.
2. Potom nameleme oloupané mandle i ty se slupkou na jemno.
3. Do mísy prosejeme mouku, přidáme pomleté ​​mandle, 15 g fruktózy, nastrouhanou citrónovou kůru, žloutek a máslo. Zpracujeme těsto a uložíme ho do chladničky na 1 hodinu odležet.
4. Z těsta vyválíme tenké válečky, ze kterých odkrajujeme kousky a tvarujeme rohlíčky. Rozložíme je na plech s pečícím papírem a pečeme v troubě vyhřáté na 170°C asi 10 minut.
5. Fruktózu na obalení rozmixujeme na jemno a promícháme ji s dření z poloviny vanilkového lusku.
6. Upečené rohlíčky necháme mírně vychladnout a poté je obalíme v ochucené fruktóze.

Kam dál?

Úžasné jednohubky, kterým neodolá žádný chlap !

Blesková slaná pochoutka: Rychlé a chutné rolky plněné šunkou, sýrem a cibulí…

Lehký a osvěžující koláč s ovocem a tvarohem. Bez pečení!

Za 10 minut připravíte celou horu: Ideální snídaně !

5minutová HRNČEKOVÁ bábovka i pro úplné začátečníky: Nejjednodušší recept pod sluncem a chutná božsky !

Další články