Ovoce, které proti kašli účinkuje až 5krát lépe než sirupy z lékárny

7564
Sdílejte

Pokračování na další straně

Ananas je také bohatý na vitamin C. Pohár ananasového džusu (čerstvě odšťaveného) obsahuje přibližně 50% doporučené denní dávky.

Pokud jíte kousky čerstvého ananasu, už jedna porce vám dodá 131% vitamínu C potřebného na jeden den. Tento důležitý vitamín a zároveň antioxidant pomáhá udržovat kosti, svaly a žíly silné a zdravé.

Mimo jiné ananas obsahuje také vitamin A, thiamin, riboflavin, vitamin B6, kyselinu pantotenovou, hořčík, mangan a draslík. Je také výborný zdroj dalších esenciálních vitamínů a minerálů.

Jak ananas ovlivňuje léčbu kašle?
Co se týče léčby neústupného kašle a nachlazení, ananasový džus dokáže uklidnit bolestivé hrdlo a pomáhá při vykašlávání hlenů .

Jedna studie porovnávala sirup proti kašli, který koupíte bez předpisu a extrakt z ananasu. Zjistila, že ananas je až 5krát účinnější. Pacienti se uzdravili 4,8krát rychleji, když užívali přírodní lék z ananasu ai samotný průběh nachlazení byl mnohem mírnější.

V roce 2010 skupina vědců z Indie zkoumala různé způsoby léčby tuberkulózy a zjistili, že směs ananasového džusu, medu, pepře a soli dokázala rozpouštět hlen v plicích pacienta.

Kam dál?

Alarmující číslo ve Stanech proti melanomu. Lékaři odhalili 170 zhoubných nádorů, z toho 52 melanomů

Některé příznaky rakoviny lze odhalit i během jídla. Tohle jsou tři varovné příznaky, které není radno podceňovat

Jak zjistíte, že máte ve střevech parazity – SOS příznaky!

Tento seznam 8 nejběžnějších kousnutí hmyzem vám pomůže rozpoznat co vás kouslo

S přelomovým objevem přišel tým vědců z Číny. Stačí trocha krve a za pár minut lze odhalit rakovinu

Další články