Nejlepší koblihy od babičky ! Postup zvládnou i méně zkušení

3663
Sdílejte

2. Uhněteme těsto, vložíme ho do mísy na kynutí a přikryjeme skleněným víkem namočeným ve vlažné vodě (kapky teplé vody na víku vytvoří páru, která pomůže cestu vykynout).
3. Po 1 hodině kynutí těsto rozválíme na pomoučněném vále (na tloušťku 2,5-3 cm), rozválíme a necháme přikryté odpočívat ještě půl hodinu.
4. Ke smažení zahřejte olej a poté zapněte sporák na minimum. Pomocí špejle píchněte do koblih zespodu, abyste neporušili těsto a vložte do oleje s pomoučenou polovinou a pečte několik minut. Pokud je pečete na pomalém plameni, pod pokličkou se koblihy nafouknou a narostou, čímž se vytvoří světlá vrstva.
5. Když je spodek zarudl, obraťte je a upečte z druhé strany.
Dobrou chuť!

Kam dál?

Fantastický noční kuskusový salát – svěží, šťavnatý a plný chutí!

Nepečené vánoční kuličky – „zerbo“ a makové s marcipánem

Plněné ořechové perníčky s marmeládou a čokoládovou polevou

Benátský zákusek – jemný dezert s čokoládou, rumem, medem a višněmi!

Tradiční poklad z Moravy : Valašské frgále s hruškovou, makovou a tvarohovou náplní

Další články