2. Uhněteme těsto, vložíme ho do mísy na kynutí a přikryjeme skleněným víkem namočeným ve vlažné vodě (kapky teplé vody na víku vytvoří páru, která pomůže cestu vykynout).
3. Po 1 hodině kynutí těsto rozválíme na pomoučněném vále (na tloušťku 2,5-3 cm), rozválíme a necháme přikryté odpočívat ještě půl hodinu.
4. Ke smažení zahřejte olej a poté zapněte sporák na minimum. Pomocí špejle píchněte do koblih zespodu, abyste neporušili těsto a vložte do oleje s pomoučenou polovinou a pečte několik minut. Pokud je pečete na pomalém plameni, pod pokličkou se koblihy nafouknou a narostou, čímž se vytvoří světlá vrstva.
5. Když je spodek zarudl, obraťte je a upečte z druhé strany.
Dobrou chuť!
Kam dál?
- Tvarohový koláč na čokoládovém základě: Je to skvělá kombinace čokolády, pomeranče a tvarohu
- Nejchutnější masová roláda od babičky! Vyzkoušejte lety ověřený recept…
- Jednoduchý způsob skladování masa. Takhle vydrží až rok !
- Vyzkoušejte tradiční Bratislavskou roládu doplněnou o neodolatelný kokosový kmen