6 důvodů, proč jíst JABLKA KAŽDÝ DEN: Výborné jsou i v těchto koláčcích !

1587
Sdílejte

Zdravotní účinky tohoto šťavnatého ovoce jistě znáte, i když vás možná některé překvapí.

Jablka je oblíbeným ovocem během celého roku, ale právě na podzim je jejich sezóna. Hýří všemi možnými barvami a také chutí a texturou se jednotlivé druhy od sebe liší.

1. Imunita
Dejte si jej na svačinu nebo odpolední svačinu a současně přijmete i potřebnou dávku vitamínu C , který je potřebný pro podporu vaší imunity, zejména v sychravém a studeném období.

2. Srdce a cévy
Flavonoid kvercetin brání ukládání cholesterolu v cévách a následnému vzniku aterosklerózy, snižuje riziko tvorby tromóz a infarktu.

3. Trávení a hubnutí
Pokud máte problém se zácpou, jablko denně to vyřeší. Obsahuje přibližně 5 gramů vlákniny , která se nachází hlavně ve slupce, proto jej jezte is ní. Při hubnutí je ideální volbou, neboť středně velké jablko obsahuje jen 140 kalorií.

Článek pokračuje na další straně

Kam dál?

6 letních nepříjemností, které vám můžou znepříjemnit dovolenou. Jak se jim vyvarovat?

Tyto 2 věci ničí játra a zvyšují riziko rakoviny: Nejsou ohroženi jen starší, trpí už i mladí!

Toto je hlavní důvod, proč jsou lidé po 50-tce častěji onemocní: Držte se těchto 3 klíčových kroků, radí známý lékař!

Ranní dilema vyřešeno. Stomatolog radí, kdy je čištění zubů nejzdravější

Lékaři bijí na poplach. Těchto třináct různých typů rakoviny spojuje jedna příčina

Další články