MIMOŘÁDNĚ dobrá zpráva! Převratný objev vědců: Úspěšně testovali virus, který ničí rakovinové buňky

1421
Sdílejte

Jako slibná se po prvotních testech na pacientech ukázala být metoda léčby rakoviny za pomoci viru herpes simplex. U jednoho pacienta rakovina zmizela, ostatním se zmenšily nádory.

Britská BBC na svých internetových stránkách píše, že lékem je oslabená forma viru způsobujícího opary modifikovaná k hubení nádorů.

Odborníci zdůrazňují, že tato nová metoda vyžaduje obsáhlejší a delší výzkum, ale podle nich jde o naději pro větší počet lidí v pokročilém stadiu rakoviny.

Pacientem, u kterého nastala remise rakoviny, je devětatřicetiletý Krzysztof Wojkowski z Londýna. Účastnil se první fáze výzkumu bezpečnosti léku, který provádí Institut pro výzkum rakoviny a The Royl Marsden, přední britské centrum pro výzkum a léčbu rakoviny. Wojkowskému byla v roce 2017 zjištěna rakovina slinných žláz v okolí úst. I přes operaci a další léčbu se nemoc rozšiřovala a byla mu nabídnuta paliativní péče.

Dostal se ale do studie léčby pomocí viru herpes simplex, který běžně způsobuje opary. Po období pěti neděl dostával každý druhý týden injekce. Ty se aplikují přímo do nádoru a napadají nádor dvojím způsobem – látka vnikne do buněk nádoru, které prasknou, a aktivuje imunitní systém.

Kam dál?

Dnešní generace je vyčerpaná aneb když je nedostatek spánku

Pití kávy ve špatný čas může způsobit únavu, hrozí i anémie

Zákaz amalgámu se uspíšil. Plně hrazené plomby pro dospělé už nebudou

První úmrtí na záškrt po 55 letech. Není to banalita, tato nemoc umí udusit miminko i dospělého

Újma po očkování proti covidu? Odpovědnost by měl nést výrobce, říká Válek

Další články