MIMOŘÁDNĚ dobrá zpráva! Převratný objev vědců: Úspěšně testovali virus, který ničí rakovinové buňky

1448
Sdílejte

Vědci už jednou virus použili
BBC píše, že to není poprvé, kdy vědci k léčbě rakoviny použili virus. Proti rakovině kůže v pokročilém stupni již několik let lékaři nasazují vakcínu zvanou T-Vec, která je založena také na modifikované variantě viru herpes simplex. Podle Harringtona je RP2 vylepšenou verzí terapie T-Věc. „Má jiné modifikace viru a když se dostane do buňky nádoru, efektivně podepíše rozsudek smrti nad nimi,“ řekl.

Článek pokračuje na další straně

Marianne Bakerová, která působí v Cancer Research UK, největší nezávislé organizaci pro výzkum rakoviny na světě, řekla, že nové povzbudivé poznatky mohou změnit postupy v léčbě rakoviny. „Vědci zjistili, že viry mohou pomáhat při léčení rakoviny již před sto lety, ale nedokázaly přijít na to, jak je využít bezpečně a efektivně,“ uvedla. Podle ní jsou zapotřebí další studie, aby se ukázalo jak dobře RP2 funguje.

„Z výzkumu vyplývá, že dobrou strategií je kombinovat různé druhy léčby a virová terapie by se mohla stát jednou ze zbraní v boji proti rakovině,“ dodala Bakerová.

Kam dál?

Nedávná studie ukázala, že se lidem po nákaze covidem snížilo IQ. Jednotlivé mutace měly různé dopady

Téměř zapomenuté nemoci se hlásí v Česku o slovo : Mimo černého kašle i spalničky či svrab

V posledních letech se rakovina stále častěji objevuje u třicátníků. Nádory jsou u nich mnohdy agresivnější

„Epidemie“ srdečních selhání. Do roka po odchodu z nemocnice zemře každý pátý člověk po srdečním selhání, každý čtvrtý se k lékařům vrací do měsíce

V Česku je první dětská oběť černého kašle : Zemřelo několikatýdenní miminko

Další články