MIMOŘÁDNĚ dobrá zpráva! Převratný objev vědců: Úspěšně testovali virus, který ničí rakovinové buňky

1453
Sdílejte

Článek pokračuje na další straně

Jen mírné vedlejší účinky
Studie se zúčastnilo asi 40 pacientů. Část z nich dostávala pouze injekce s virem, zvané RP2. Další dostali ještě lék nivolumab používaný k léčbě rakoviny. U tří pacientů z devíti pacientů, kteří byli léčeni pouze injekcemi, se nádor zmenšil. V této skupině byl také Wojkowski. Sedm z 30 nemocných, kterým zdravotníci podávali RP2 i nivolumab, také léčba prospěla, uvedla BBC bez dalších podrobností. Většina z nich zaznamenala jen mírné vedlejší účinky, jako je únava.

Kevin Harrington, který výzkum vede, řekl, že reakce pacientů s různými typy rakoviny v pokročilém stadiu na léčbu byla „opravdu ohromující“.

„Vidět tak dobrou reakci v rané fázi klinického výzkumu je vzácné, protože jeho hlavním cílem je zkoumat bezpečnost léčby,“ uvedl. „Velmi rád bych viděl, jestli budeme sledovat takové úspěchy, až léčbu nasadíme u většího počtu pacientů,“ dodal.

Kam dál?

Nedávná studie ukázala, že se lidem po nákaze covidem snížilo IQ. Jednotlivé mutace měly různé dopady

Téměř zapomenuté nemoci se hlásí v Česku o slovo : Mimo černého kašle i spalničky či svrab

V posledních letech se rakovina stále častěji objevuje u třicátníků. Nádory jsou u nich mnohdy agresivnější

„Epidemie“ srdečních selhání. Do roka po odchodu z nemocnice zemře každý pátý člověk po srdečním selhání, každý čtvrtý se k lékařům vrací do měsíce

V Česku je první dětská oběť černého kašle : Zemřelo několikatýdenní miminko

Další články