Postup :
1. Jablka omyjte, očistěte a vykrojte. Můžete je nastrouhat i se slupkou, ale bez ní bude dezert měkčí. V dostatečně velkém hrnci na mírném ohni rozpusťte máslo a přidejte do něj nastrouhaná jablka. Promíchejte, aby se jablka nepřipálila a přidejte do hrnce cukr, vanilkový cukr a skořici.
2. Vymáčkněte i šťávu z poloviny citronu, přičemž si dejte pozor na pecičky. Když jablka pustí šťávu, sceďte je a do šťávy vmíchejte škrob. Potom šťávu a škrob vraťte zpět do hrnce spolu se zbytkem jablek a vytvořte hustou kaši. Hotovou kaši odstavte ze sporáku a nechte ji vychladnout.
3. Rozbijte vejce a oddělte žloutky od bílků. Žloutky vyšlehejte s cukrem a trochou soli do pěny a přidejte máslo a vanilkový cukr. Potom přidejte řecký jogurt a mouku s práškem do pečiva. Těsto důkladně vypracujte, aby bylo hladké a drželo tvar. Potom naplňte plech vystlaný pečícím papírem a pečte 25-30 minut při 180 °C.