Úžasný koláč s jablky a sněhovou pěnou: Neodoláte mu !

3169
Sdílejte

Postup :

1. Jablka omyjte, očistěte a vykrojte. Můžete je nastrouhat i se slupkou, ale bez ní bude dezert měkčí. V dostatečně velkém hrnci na mírném ohni rozpusťte máslo a přidejte do něj nastrouhaná jablka. Promíchejte, aby se jablka nepřipálila a přidejte do hrnce cukr, vanilkový cukr a skořici.

2. Vymáčkněte i šťávu z poloviny citronu, přičemž si dejte pozor na pecičky. Když jablka pustí šťávu, sceďte je a do šťávy vmíchejte škrob. Potom šťávu a škrob vraťte zpět do hrnce spolu se zbytkem jablek a vytvořte hustou kaši. Hotovou kaši odstavte ze sporáku a nechte ji vychladnout.

3. Rozbijte vejce a oddělte žloutky od bílků. Žloutky vyšlehejte s cukrem a trochou soli do pěny a přidejte máslo a vanilkový cukr. Potom přidejte řecký jogurt a mouku s práškem do pečiva. Těsto důkladně vypracujte, aby bylo hladké a drželo tvar. Potom naplňte plech vystlaný pečícím papírem a pečte 25-30 minut při 180 °C.

Kam dál?

Vánoční zákusek ČTYŘ CHUTÍ: vanilka, ořechy, kaštany a kakao! Je to opravdová pochoutka

Vánoční pečení: Lahodné išlerky, které nesmějí chybět ani u vás doma!

5 druhů Vánočního cukroví z jedné směsi! Pochutná si opravdu každý a za pár minut máte napečené na celé svátky

Domácí FERRERO kuličky! Jednoduchá dobrota na každý vánoční stůl…

Jak si vyrobit domácí máslo ? Chuť je božská : stačí 1 ingredience a 15 minut

Další články