Úžasný koláč s jablky a sněhovou pěnou: Neodoláte mu !

430
Sdílejte

Postup :

1. Jablka omyjte, očistěte a vykrojte. Můžete je nastrouhat i se slupkou, ale bez ní bude dezert měkčí. V dostatečně velkém hrnci na mírném ohni rozpusťte máslo a přidejte do něj nastrouhaná jablka. Promíchejte, aby se jablka nepřipálila a přidejte do hrnce cukr, vanilkový cukr a skořici.

2. Vymáčkněte i šťávu z poloviny citronu, přičemž si dejte pozor na pecičky. Když jablka pustí šťávu, sceďte je a do šťávy vmíchejte škrob. Potom šťávu a škrob vraťte zpět do hrnce spolu se zbytkem jablek a vytvořte hustou kaši. Hotovou kaši odstavte ze sporáku a nechte ji vychladnout.

3. Rozbijte vejce a oddělte žloutky od bílků. Žloutky vyšlehejte s cukrem a trochou soli do pěny a přidejte máslo a vanilkový cukr. Potom přidejte řecký jogurt a mouku s práškem do pečiva. Těsto důkladně vypracujte, aby bylo hladké a drželo tvar. Potom naplňte plech vystlaný pečícím papírem a pečte 25-30 minut při 180 °C.

Recept pokračuje na další straně

Kam dál?

Luxusní jahodový dort s jogurtem, který udělá dojem na každého

Máma mě naučila připravovat tyto křehké tvarohové rolky: Elegantní a velmi chutné!

Úžasné ŽELÉ kostky s jahodami: Fantastický koláč se zakysanou smetanou a ovocem, děti ho doslova milují !

Křupavý česnekový chléb se sýrem za 30 minut !

Tvarohový koláč v křehkém těstíčku s broskvemi: Lahůdka ke kávičce !

Další články