Tento recept zná málokdo: VĚTRNÍK z dortové formy, je to nejlepší dezert pod sluncem !

5443
Sdílejte

Připravíme si okrouhlou pečící formu o průměru 24 cm, dno vyložíme papírem a naneseme polovinu těsta.

Hezky uhladíme (nanášíme v tenké vrstvě) a dáme péct.
Pečeme na 200 stupňů 20 minut.

To samé zopakujeme i s druhou polovinou těsta.

Upečená těsta necháme vychladnout na mřížce.

V mléce rozmícháme cukr, hladkou mouku a vajíčka.

Recept pokračuje na další straně

Dáme vařit na oheň.

Uvaříme hustou kaši, kterou přikryjeme fólií a necháme vychladnout při pokojové teplotě.

Máslo vyšleháme spolu s vanilkovým cukrem do pěny, postupně po lžících přidáme vychladlou kaši .

Jedno těsto vložíme zpět do formy, dáme krém, položíme druhé těsto a jemně zatlačíme.

Odložíme do chladničky ztuhnout. Před podáváním posypeme vrch moučkovým cukrem.

Kam dál?

Nepečené vánoční kuličky – „zerbo“ a makové s marcipánem

Plněné ořechové perníčky s marmeládou a čokoládovou polevou

Benátský zákusek – jemný dezert s čokoládou, rumem, medem a višněmi!

Tradiční poklad z Moravy : Valašské frgále s hruškovou, makovou a tvarohovou náplní

Cuketové sendviče se šunkou a sýrem: Rychlá a snadná večeře z grilu i topinkovače!

Další články