Tento recept zná málokdo: VĚTRNÍK z dortové formy, je to nejlepší dezert pod sluncem !

4224
Sdílejte

Připravíme si okrouhlou pečící formu o průměru 24 cm, dno vyložíme papírem a naneseme polovinu těsta.

Hezky uhladíme (nanášíme v tenké vrstvě) a dáme péct.
Pečeme na 200 stupňů 20 minut.

To samé zopakujeme i s druhou polovinou těsta.

Upečená těsta necháme vychladnout na mřížce.

V mléce rozmícháme cukr, hladkou mouku a vajíčka.

Recept pokračuje na další straně

Dáme vařit na oheň.

Uvaříme hustou kaši, kterou přikryjeme fólií a necháme vychladnout při pokojové teplotě.

Máslo vyšleháme spolu s vanilkovým cukrem do pěny, postupně po lžících přidáme vychladlou kaši .

Jedno těsto vložíme zpět do formy, dáme krém, položíme druhé těsto a jemně zatlačíme.

Odložíme do chladničky ztuhnout. Před podáváním posypeme vrch moučkovým cukrem.

Kam dál?

Vánoční zákusek ČTYŘ CHUTÍ: vanilka, ořechy, kaštany a kakao! Je to opravdová pochoutka

Vánoční pečení: Lahodné išlerky, které nesmějí chybět ani u vás doma!

5 druhů Vánočního cukroví z jedné směsi! Pochutná si opravdu každý a za pár minut máte napečené na celé svátky

Domácí FERRERO kuličky! Jednoduchá dobrota na každý vánoční stůl…

Jak si vyrobit domácí máslo ? Chuť je božská : stačí 1 ingredience a 15 minut

Další články