Tento recept zná málokdo: VĚTRNÍK z dortové formy, je to nejlepší dezert pod sluncem !

5107
Sdílejte

Připravíme si okrouhlou pečící formu o průměru 24 cm, dno vyložíme papírem a naneseme polovinu těsta.

Hezky uhladíme (nanášíme v tenké vrstvě) a dáme péct.
Pečeme na 200 stupňů 20 minut.

To samé zopakujeme i s druhou polovinou těsta.

Upečená těsta necháme vychladnout na mřížce.

V mléce rozmícháme cukr, hladkou mouku a vajíčka.

Recept pokračuje na další straně

Dáme vařit na oheň.

Uvaříme hustou kaši, kterou přikryjeme fólií a necháme vychladnout při pokojové teplotě.

Máslo vyšleháme spolu s vanilkovým cukrem do pěny, postupně po lžících přidáme vychladlou kaši .

Jedno těsto vložíme zpět do formy, dáme krém, položíme druhé těsto a jemně zatlačíme.

Odložíme do chladničky ztuhnout. Před podáváním posypeme vrch moučkovým cukrem.

Kam dál?

Lehký dort Jaffa: Je ideální i pro děti, protože obsahuje spoustu vymačkané pomerančové šťávy

Úžasný vrstvený salát: Zkusila jsem ho jednou a od nynějška ho dělám na každou oslavu!

Moka roláda. Tento elegantní a lahodný dezert je ideální pro všechny milovníky kávy

Neuvěřitelně chutné čokoládovo-tvarohové muffiny

Tři saláty z červené řepy, které si můžete vychutnat po celý rok

Další články