Fantastický recept na větrníkový dort, který chutná úplně jako z cukrárny as tímto receptem se vám zaručeně povede.
Určitě zkuste a dejte nám vědět, jak vám tento luxusní dort chutnal.
Potřebujeme:
Těsto:
150 g hladká mouka
100 ml voda
100 ml mléko
80 g máslo
4 ks vejce
1 lžička prášek do pečiva
1/2 lžičky sůl
Krém:
500 ml mléko
150 g krystalový cukr
100 g hladká mouka
2 ks vejce
170 g máslo
2 bal. vanilkový cukr
Recept pokračuje na další straně
Postup:
Do hrnce nalijeme vodu, mléko, přidáme máslo a dáme vařit na oheň.
Když máslo roztopilo a hmota začala vřít, přisypeme hladkou mouku smíchanou se solí a práškem do pečiva.
Za stálého míchání vaříme asi 4 minuty (hmota se začne oddělovat od stěn a ode dna hrnce).
Odstavíme a necháme mírně vychladnout.
Postupně přidáme jedno vajíčko po druhém a za každým důkladně vyšleháme.
Dostaneme těsto, které rozdělíme na polovinu.
Připravíme si okrouhlou pečící formu o průměru 24 cm, dno vyložíme papírem a naneseme polovinu těsta.
Hezky uhladíme (nanášíme v tenké vrstvě) a dáme péct.
Pečeme na 200 stupňů 20 minut.
To samé zopakujeme i s druhou polovinou těsta.
Upečená těsta necháme vychladnout na mřížce.
V mléce rozmícháme cukr, hladkou mouku a vajíčka.
Recept pokračuje na další straně
Dáme vařit na oheň.
Uvaříme hustou kaši, kterou přikryjeme fólií a necháme vychladnout při pokojové teplotě.
Máslo vyšleháme spolu s vanilkovým cukrem do pěny, postupně po lžících přidáme vychladlou kaši .
Jedno těsto vložíme zpět do formy, dáme krém, položíme druhé těsto a jemně zatlačíme.
Odložíme do chladničky ztuhnout. Před podáváním posypeme vrch moučkovým cukrem.