Tento recept zná málokdo: VĚTRNÍK z dortové formy, je to nejlepší dezert pod sluncem !

5443
Sdílejte

500 ml mléko

150 g krystalový cukr

100 g hladká mouka

2 ks vejce

170 g máslo

2 bal. vanilkový cukr

Recept pokračuje na další straně

Postup:
Do hrnce nalijeme vodu, mléko, přidáme máslo a dáme vařit na oheň.

Když máslo roztopilo a hmota začala vřít, přisypeme hladkou mouku smíchanou se solí a práškem do pečiva.

Za stálého míchání vaříme asi 4 minuty (hmota se začne oddělovat od stěn a ode dna hrnce).

Odstavíme a necháme mírně vychladnout.

Postupně přidáme jedno vajíčko po druhém a za každým důkladně vyšleháme.

Dostaneme těsto, které rozdělíme na polovinu.

Kam dál?

Nepečené vánoční kuličky – „zerbo“ a makové s marcipánem

Plněné ořechové perníčky s marmeládou a čokoládovou polevou

Benátský zákusek – jemný dezert s čokoládou, rumem, medem a višněmi!

Tradiční poklad z Moravy : Valašské frgále s hruškovou, makovou a tvarohovou náplní

Cuketové sendviče se šunkou a sýrem: Rychlá a snadná večeře z grilu i topinkovače!

Další články