To, co dovolí tato máma dcerám, zní až neuvěřitelně

1904
Sdílejte

Biba je přesvědčena, že když dívky mají zodpovědnost za svůj program a jídelníček na svých bedrech, přirozeně si vybírají lepší návyky. „Přísní rodiče způsobují, že děti se vzbouří, když jsou mimo dohled,“ zní její teorie. „Někteří lidé si myslí, že jsem nedbalá. Jiní vidí, jak jsou moje děti šťastné a zdravé a žádají mě o radu,“ řekla.

„Na veřejnosti sleduji, pokud moje holky dělají něco, co společnost považuje za nebezpečné. Já tam jen tak sedím, zvláště když si moje sedmileté dítě hraje s noži nebo leze po skalách bosé. Vždy se však na obě dívám a pokud budou ohroženi, zakročím „Učím své děti poslouchat své tělo a respektovat své prostředí. Zaráží mě, že děti ve školách potřebují povolení použít toaletu nebo se napít. Moje děti mají moc nad svými životy. NENÍ slovo, které b ode mě slyšeli,“ přízvukuje.

Otec dívek žije ve Spojeném království as jejich neortodoxní výchovou souhlasí. „Velmi podporuje mé rozhodnutí opustit Spojené království. Dívky mu sice chybí, ale jsou pro něj na prvním místě. Stále je obrovskou součástí našich životů, jen žije v jiné zemi,“ přiblížila Biba.

Syn měl jinou výchovu

Biba ne vždy dovolila svým dětem vládnout svým rozhodnutím. Její syn Sebastian (17) z předchozího vztahu vedl mnohem strukturovanější dětství.„Byla jsem na něj příliš přísná. Postupovala jsem podle rutiny Giny Ford (autorka péče o děti), kde jsou časy krmení a spánku naplánovány na minutu. Šel do školky, jakmile měl na to věk. Nyní žije ve Spojeném království se svým otcem. Když jsem o deset let porodila svoji první dceru, chtěla jsem ji vychovat jinak. Proto jsem před osmnácti měsíci, kdy měla první dcerka pět a mladší dva roky, opustila dosavadní život a začala je vzdělávat ve světě, aby se učili cestováním. Nyní žijeme v Algarvě a dívky si diktují svůj vlastní rozvrh dní. Většinu času trávíme na pláži. Jsou určité věci, které dělám denně – tancuji, píšu deník a zpívám – ale dívky se ke mně nemusí připojit, když nechtějí,“ popsala jejich život.

Kam dál?

Změna na kterou se budou muset řidiči připravit. Výstražné trojúhelníky za výstražná světla

Matka s dcerou přišly o bydlení a tak již tři měsíce žijí ve fastfoodu. Pomoc od úřadů i místních obyvatel odmítají. Nouzi nepociťují

V odpadkovém koši plném nedopalků našli dva teenageři novorozeně. Mělo násilím přestřiženou pupeční šňůru

Školačka z Hradce snědla želé bonbony s toxickou látkou. Zkolabovala a hodinu ležela na záchodě

Žravé housenky zavíječe zimostrázového zaplavily Česko: Škůdce si lze přinést třeba i ze zahradnictví.

Další články