To, co dovolí tato máma dcerám, zní až neuvěřitelně

1904
Sdílejte

Článek pokračuje na další straně

Do školy nechodí, ale nijak nezaostávají

Biba tvrdí, že její dcery nikdy nemívají záchvaty vzteku ani nepalují. „Nemusela jsem to řešit a jen zřídka chtějí dívat televizi nebo jíst sladkosti, protože upřednostňují salát a ovoce. Dovoluji jim jíst, co chtějí, ale všimli si, že po cukru a zpracovaných potravinách se necítí dobře. Mé děti nikdy nebudou obézní, protože mají zdravou a vyváženou stravu. Stejné je to s časem stráveným před obrazovkou. Když se jich každé ráno zeptám, co chtějí dělat, odpovědí je téměř vždy trávit čas venku,“ říká.

Obě dívky se podle Biby naučily číst a psát přirozeně tak, že byly zvědavé. Nechápe otázky, jestli se nebojí, že budou pozadu. „Ale v čem? Moje čtyřleté dítě umí jmenovat přes 60 různých jedlých bylin. Sedmiletá dcera dokáže uvařit naprosto sama chutné výživné jídlo. Vzdělávací systém škatulkuje vše do předmětů, i když to není zapotřebí. Všechno je to jen život,“ dodává.

Samotná Biba má za sebou přísnou rodičovskou výchovu a mládí strávila v internátní škole. Nechce, aby její dcery žily stejně a proto se rozhodla pro tento alternativní způsob života, který si zatím neumí vynachválit.

Kam dál?

Změna na kterou se budou muset řidiči připravit. Výstražné trojúhelníky za výstražná světla

Matka s dcerou přišly o bydlení a tak již tři měsíce žijí ve fastfoodu. Pomoc od úřadů i místních obyvatel odmítají. Nouzi nepociťují

V odpadkovém koši plném nedopalků našli dva teenageři novorozeně. Mělo násilím přestřiženou pupeční šňůru

Školačka z Hradce snědla želé bonbony s toxickou látkou. Zkolabovala a hodinu ležela na záchodě

Žravé housenky zavíječe zimostrázového zaplavily Česko: Škůdce si lze přinést třeba i ze zahradnictví.

Další články