Recept pokračuje na další straně
Postup:
Ve větší míse si smícháme suché ingredience – cukr, krupici a mouku.
Připravíme si 3 stejné sklenice a do každého navrstvíme stejné množství suché směsi.
Jablka si omyjeme a nastrouháme na hrubém struhadle i se slupkou.
Formu si vysteleme pečícím papírem a rovnoměrně navrstvíme suchou směs z první sklenice.
Nyní suchou směs přikryjeme vrstvou strouhaných jablek.
Jablka nyní zasypeme suchou směsí z druhé sklenice.
Navrstvíme zbytek strouhaných jablek a zasypeme zbytkem suché směsi.
Do sklenice si nalijeme teplé mléko, přidáme do něj kousek změklého másla a mícháme, dokud se nerozpustí.
Nyní pomocí velké lžíce zalijeme rovnoměrně celý koláč touto mléčnou směsí.
Na více místech koláč pomocí nože propícháme, vložíme do předehřáté trouby.
Recept pokračuje na další straně