Nejjednodušší jablečný hrnkový koláč. Udělaný je hned a je fantastický !

26491
Sdílejte

Recept pokračuje na další straně

Postup:
Ve větší míse si smícháme suché ingredience – cukr, krupici a mouku.

Připravíme si 3 stejné sklenice a do každého navrstvíme stejné množství suché směsi.

Jablka si omyjeme a nastrouháme na hrubém struhadle i se slupkou.

Formu si vysteleme pečícím papírem a rovnoměrně navrstvíme suchou směs z první sklenice.

Nyní suchou směs přikryjeme vrstvou strouhaných jablek.

Jablka nyní zasypeme suchou směsí z druhé sklenice.

Navrstvíme zbytek strouhaných jablek a zasypeme zbytkem suché směsi.

Do sklenice si nalijeme teplé mléko, přidáme do něj kousek změklého másla a mícháme, dokud se nerozpustí.

Nyní pomocí velké lžíce zalijeme rovnoměrně celý koláč touto mléčnou směsí.

Na více místech koláč pomocí nože propícháme, vložíme do předehřáté trouby.

Recept pokračuje na další straně

Kam dál?

Výborné pečivo nasladko vám zpříjemní rána

Dýňovo-cuketové placky jsou ještě lepší než bramborové. Zlatavé, křupavé a chutné!

Výborné, kynuté buchty jako od babičky: Vaše děti je budou zbožňovat!

Nejchutnější tvarohové koláčky s ostružinami, jaké jsem kdy jedl!

Balkánská zeleninová pasta. Jednoduchá na přípravu, posílí žíly a pročistí játra!

Další články