Nejjednodušší jablečný hrnkový koláč. Udělaný je hned a je fantastický !

2731
Sdílejte

Postup:
Ve větší míse si smícháme suché ingredience – cukr, krupici a mouku.

Připravíme si 3 stejné sklenice a do každého navrstvíme stejné množství suché směsi.

Jablka si omyjeme a nastrouháme na hrubém struhadle i se slupkou.

Formu si vysteleme pečícím papírem a rovnoměrně navrstvíme suchou směs z první sklenice.

Nyní suchou směs přikryjeme vrstvou strouhaných jablek.

Jablka nyní zasypeme suchou směsí z druhé sklenice.

Navrstvíme zbytek strouhaných jablek a zasypeme zbytkem suché směsi.

Do sklenice si nalijeme teplé mléko, přidáme do něj kousek změklého másla a mícháme, dokud se nerozpustí.

Nyní pomocí velké lžíce zalijeme rovnoměrně celý koláč touto mléčnou směsí.

Na více místech koláč pomocí nože propícháme, vložíme do předehřáté trouby.

Recept pokračuje na další straně

Kam dál?

Višňová sklenice s kakaovým korpusem a likérovým krémem

Jahodový dezert bez pečení : Potěšíte rodinu i přátele !

Jednoduchý recept na nadýchaný smetanový krém Tiramisu

Skutečná maďarská specialita, kterou mnoho lidí nezná !

Vyzkoušejte japonské lívance, které se u vás stanou hitem !

Další články