Nejjednodušší jablečný hrnkový koláč. Udělaný je hned a je fantastický !

27013
Sdílejte

Recept pokračuje na další straně

Postup:
Ve větší míse si smícháme suché ingredience – cukr, krupici a mouku.

Připravíme si 3 stejné sklenice a do každého navrstvíme stejné množství suché směsi.

Jablka si omyjeme a nastrouháme na hrubém struhadle i se slupkou.

Formu si vysteleme pečícím papírem a rovnoměrně navrstvíme suchou směs z první sklenice.

Nyní suchou směs přikryjeme vrstvou strouhaných jablek.

Jablka nyní zasypeme suchou směsí z druhé sklenice.

Navrstvíme zbytek strouhaných jablek a zasypeme zbytkem suché směsi.

Do sklenice si nalijeme teplé mléko, přidáme do něj kousek změklého másla a mícháme, dokud se nerozpustí.

Nyní pomocí velké lžíce zalijeme rovnoměrně celý koláč touto mléčnou směsí.

Na více místech koláč pomocí nože propícháme, vložíme do předehřáté trouby.

Recept pokračuje na další straně

Kam dál?

Lehký dort Jaffa: Je ideální i pro děti, protože obsahuje spoustu vymačkané pomerančové šťávy

Úžasný vrstvený salát: Zkusila jsem ho jednou a od nynějška ho dělám na každou oslavu!

Moka roláda. Tento elegantní a lahodný dezert je ideální pro všechny milovníky kávy

Neuvěřitelně chutné čokoládovo-tvarohové muffiny

Tři saláty z červené řepy, které si můžete vychutnat po celý rok

Další články