Lahodný krémový dort hotový za 30 minut: Vynikající dezert pro líné hospodyňky

2484
Sdílejte

8 g vanilkového cukru

Recept pokračuje na další straně

Na krém:

500 g šlehačkové smetany (pokud použijete neslazenou šlehačkovou smetanu, přidejte 150 – 200 g moučkového cukru)

8 g vanilkového cukru

250 g mascarpone nebo jemného tvarohu

Postup:
Jako první si připravíme těsto.

V misce si vyšleháme vejce do pěny, poté přidáme krystalový cukr.

Pokračujeme ve šlehání při vysokých otáčkách asi 8 – 10 minut.

Když vznikne objemná bělavá pěna, přimícháme prosetou mouku spolu s práškem do pečiva a šleháme při nízké rychlosti.

Takto získané těsto navrstvíme na plech vystlaný pečícím papírem.

Uhladíme a vložíme ho do předehřáté trouby.

Pečeme při teplotě 180 °C asi 10 – 15 minut , poté provedeme test párátkem a pokud je těsto hotové, vyjmeme ho.

Opatrně těsto překlopíme, odstraníme pečící papír a necháme vychladnout.

Následně jej rozdělíme na 4 stejné části.

Nyní si připravíme sirup.

Kam dál?

ŠEHEREZADIN PUDING S PEČENÝMI JABLKY: Krémový dezert, který v kombinaci s tímto ovocem přináší FENOMENÁLNÍ CHUŤ!

Velikonoční jogurtové muffiny à la sázená vejce upečete bez vážení a chutnají naprosto famózně

Dokonalé pečivo: Vypracujte šťavnaté těsto s jogurtem, poté je naplňte špenátem a budete mít tu nejlepší večeři!

Famózní pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní. Jednoduchý recept, který zvládne i začátečník

Rychlý úžasný JABLKOVO-OŘECHOVÝ koláč – vyšleháme a vylijeme těsto na jablka!

Další články