Do hrnce si nalijeme vodu, přidáme moučkový cukr a vanilkový cukr.
Přidáme citrónovou kůru, promícháme a zahříváme, dokud se cukr úplně nerozpustí.
Sirup necháme vychladnout a přelijeme ho do misky.
Předtím, než sestavíme dort, si ještě připravíme krém.
V samostatné misce utřeme dohladka mascarpone.
Použijeme-li neslazenou šlehačkovou smetanu, přidáme do ní i moučkový cukr.
Recept pokračuje na další straně
Šlehačkovou smetanu si vyšleháme na tuhou šlehačku a poté ji spojíme s mascarpone.
Podle chuti můžeme přidat vanilkový cukr, kakao nebo ovocný sirup.
Nyní máme vše připraveno k sestavení dezertu.
Na podnos položíme první kus upečeného těsta, polijeme ho sirupem a natřeme vydatnou vrstvou krému.
Vrstvy opakujeme a poslední vrstva bude tvořena plátem, který již nepolijeme sirupem.
Povrch a okraje dortu potřeme zbytkem krému a ozdobíme pomocí zdobícího sáčku.
Odložíme na několik hodin do chladničky , poté nakrájíme a můžeme podávat.
Dobrou chuť!