Extrémně chutný a originální recept na marinovanou vepřovou slaninku. Každého ohromí

2377
Sdílejte

Potom si vezmeme česnek a oloupeme ho.

Ze slaniny odřízneme kůži, veškerou nať si nasekáme a smícháme s prolisovaným česnekem a solí.

Potom vrch slaniny nařízneme a řezy mírně roztáhneme, aby se daly plnit. Totéž uděláme i z druhé strany.

Osolíme, opepříme a do každého řezu dáme připravenou náplň z natě a česneku .

Druhou stranu budeme plnit rajčatovou omáčkou, kterou si připravíme následovně. Rajčata si omyjeme a umeleme mlýnkem na maso.

Recept pokračuje na další straně

Směs podusíme na pánvi s trochou oleje asi 20 minut.

Pak přidáme sůl, cukr, česnek, feferonku a opět podusíme asi 20 minut. Nakonec dochutíme octem.
Měla by vzniknout hustší omáčka, kterou naplníme druhou stranu slaniny.

Nyní slaninu zabalíme do papíru na pečení, pak ještě do vrstvy alobalu a vložíme do uzavíratelného sáčku.

Odložíme do lednice alespoň na 1 den, aby byla dobře marinovaná a potom na 1 den do mrazáku, aby zamrzla.

Předtím, než ji odložíte do mrazáku, si ji můžete překrojit i na dvě nebo tři části. Podle potřeby vyberete a servírujete.

Kam dál?

Lehký dort Jaffa: Je ideální i pro děti, protože obsahuje spoustu vymačkané pomerančové šťávy

Úžasný vrstvený salát: Zkusila jsem ho jednou a od nynějška ho dělám na každou oslavu!

Moka roláda. Tento elegantní a lahodný dezert je ideální pro všechny milovníky kávy

Neuvěřitelně chutné čokoládovo-tvarohové muffiny

Tři saláty z červené řepy, které si můžete vychutnat po celý rok

Další články