5 příznaků začínající cukrovky, o kterých častokrát neví ani lékař

13700
Sdílejte

Cukrovka postihuje přibližně 1 milion Čechů a stále se tato nemoc rozšiřuje a rozšiřuje. Většina lidí si myslí, že o této nemoci ví hodně, což ale tak obvykle není.

Ne vždy musí být příznaky cukrovky tak jasné a zjevné. Obvykle se objevuje neuhasitelný žízeň, neustále návštěvy toalety, necitlivost v rukou nebo nohou. Toto jsou příznaky všeobecně známé.

Mohou se však objevovat i jiné příznaky, kterých si nemusíte být vědomi. Můžete je projít, nevšimnout si je a ohrožení cukrovkou tak nebudete vnímat.

Pokud se objeví tyto drobné příznaky, nepodceňujte je. Mohou totiž poukazovat na diabetes a možné komplikace, které s tímto onemocněním přicházejí. Jaké příznaky to jsou?

5 překvapivých příznaků diabetu:

1 Pokožka se mění k horšímu

Tmavé sametové skvrny se objevují většinou v záhybech kůže. Ty se obvykle nacházejí na straně krku, loktů nebo kloubů. Často vysílají varovný signál, že hladina cukru v krvi je velmi vysoká a hrozí cukrovka.

Tyto změny jsou způsobeny stavem, který se nazývá acanthosis nigrican. Vysoká hladina cukru v krvi se spojuje s růstem buněk pokožky a melaninu – pigmenty kůže.

Kam dál?

Dnešní generace je vyčerpaná aneb když je nedostatek spánku

Pití kávy ve špatný čas může způsobit únavu, hrozí i anémie

Zákaz amalgámu se uspíšil. Plně hrazené plomby pro dospělé už nebudou

První úmrtí na záškrt po 55 letech. Není to banalita, tato nemoc umí udusit miminko i dospělého

Újma po očkování proti covidu? Odpovědnost by měl nést výrobce, říká Válek

Další články