Neocenitelné triky cukrářů ( nejen ) při vánočním pečení ! Linecké má mnohem lepší chuť a perníčky nikdy neztvrdnou

4148
Sdílejte

Tyto triky jsou ověřené a odzkoušené bohatou praxí profesionální cukrářky. Ocení je každý.

Co udělat, aby se odpalované těsto při pečení nafouklo ?
Použijte tip ostřílené cukrářek . Plech vyložený pečícím papírem zlehka po celé ploše postříkejte vodou z rozprašovače a až potom na něj sáčkem stříkejte těsto. Jak se bude tato voda odpařovat, pomůže těstu efektivněji se nafouknout.
Máslo musí být ledové

Do těsta na linecké koláče, vanilkové rohlíčky nebo sušenky profesionální cukráři doporučují přidávat co nejstudenější máslo. Do těsta přidejte dobře ztuhlé kostky másla, které pak rychle zpracujte s moukou a cukrem.

Aby se poleva dokonale leskla – trik profíků


Naším cílem je ale poleva, která se bude i po čase nádherně lesknout. To docílíme jednoduchým trikem, který používají i profíci. V misce se studenou vodou necháme nabobtnat několik plátků čiré želatiny.
Pak v hrnci těsně pod bod varu ohřejeme smetanu ke šlehání a nalijeme ji do mísy na nasekanou čokoládu. Jemným promícháním čokoládu úplně rozpustíme.

Pokračování na další straně

Super lesklé perníčky po zdobení

Pokud chcete, aby se ozdobený perníček krásně leskl, vložte ho na 5 minut do trouby (se zapnutou ventilací horkého vzduchu a pootevřenými dvířky) na 50 ° C.

Oprava sraženého krému

Kam dál?

Jablečný vichr: Koláč, který zmizí ze stolu rychleji, než stihne vychladnout!

FIT salát plný chuti: Bez majonézy, bez zbytečných kalorií – ideální při dietě!

Nejlepší tvarohový koláč s pudinkem – jednoduchý recept, který zvládne každý a chutná fantasticky!

Křupavé bramborové placky se šunkou a sýrem – bez mouky a vajec, hotové za 15 minut!

Zapomeňte na klasiku: Tyto cuketové karbanátky vás ohromí!

Další články